Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata a preluat puterea în Egipt

Vicepreşedintele egiptean, Omar Suleiman, a anunţat într-o declaraţie televizată că preşedintele egiptean Hosni Mubarak a demisionat, cedând puterea armatei.

mai mult


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

12 Responses to “Armata a preluat puterea în Egipt”

 1. CopperNick says:

  Ca sa inteleg mai bine:
  -Mubarak e la, se zice, Sharm el Sheick, adica tot in Egipt, dar departe de lumea dezlantuita. Oare de asta au fost dislocate acolo doua batalioane in urma cu vreo saptamana, cu acordul tacit al Israelului (derogare de la acordul de pace)?;
  -pe chestia cu prezenta militara egipteana din Sharm el Sheick nu am auzit nici un repros din partea misiunii internationale si observatori din Sinai? Oare de ce?
  -Sharm el Sheick este cel mai sigur loc din Egipt. Valoarea turistica e atat de mare si de reprezentativa pentru finantele tarii incat doar o aripa radicala si necontrolata islamica egipteana ar indrazni sa incerce un atac/actiune. Dar pt ce ca doar Mubarak a raspuns cererilor populatiei?
  -Omar Suleiman, de fapt papusarul sef, a zis ca Mubarak ar fi zis ca a demisionat;
  -tara va fi condusa de o junta militara, nu se spune pana cand, Atat presedintele lasat la putere (Suleiman) cat si premierul sunt generali. Presupun ca restul guvernului va fi tot din militari;
  -Fratia musulmana, acuzatul principal de islamism, nu a ridicat pretentii de conducere;
  -aceeasi Fratie musulmana, un fel de Hezbollah egiptean, parca nu mai e asa de blamata pe plan international;
  -Suleiman, ramas omul nr 1, este, din intamplare este cel mai acceptat egiptean de catre Israel si SUA;
  -SUA nu a zis ca nu va mai acorda ajutorul anual catre Egipt, din care o parte in echipament militar;
  -daca Mubarak nu pleaca din tara, nu stiu daca se vor fi indeplinit conditiile pt transfer de putere. Si cat ar mai putea sta demonstrantii pe strazi? O zi, o saptamana, o luna? Si dupa aceea? Daca se demobilizeaza masele se mai poate continua?
  -oare Mubarak sa fie cauza relelor din Egipt? Daca vine altcineva in cat timp se vor imbunatati conditiile de trai?

 2. Maria says:

  De remarcat faptul ca nu a cedat decat atunci cand armata s-a solidarizat cu manifestantii.Oare unora nu le da de gandit?Ma refer la cei de la putere,ca sa inteleaga si cei din satul lui boc.

 3. parere personala says:

  @Maria
  I-mi permiti sa fac pe”nebunul”?
  “Piata Universitatii” din Cairo nu-i la Km 0 din Bucuresti…sa vorbim de armata egipteana…scolita in Anglia incepand cu 1920…dotata,echipata,mai nou scolita si de SUA

 4. Maria says:

  PP-Nu stapanesc istoria moderna a tarilor din Orientul Mijlociu, deci nu pot sustine un dialog cu tine pe aceasta tema.Mai degraba vb despre regii si reginele Egiptului Antic, despre dinastii, dar despre dotarea, echiparea si scolirea armatei egiptene ,nu.

 5. parere personala says:

  @Maria
  Egiptul Antic…ma cam depaseste…un domeniu pt reprezentatele sexului frumos…pote Cleopatra?…aprox 50 i Hr?

 6. Maria says:

  Cleopatra a fost popularizata de filmul C si C,mai interesanta si enigmatica mi se pare Nefertiti,recent am vazut un documentar pe Discovery in care demonstrau ca o mumie gasita intr-un mormant desoperit recent ar fi al reginei.Pana acum nu s-a cunoscut locul unde a fost inmormantata.Uimitar a fost ca au incercat prelevarea unui tesut ptr teste ADN desi regina a trait aprox. prin 1330 i.h.

 7. Soimaru says:

  va rog bagati-o in seama si pe –NEFERTITI !!

 8. Soimaru says:

  Nefertiti (c. 1370 BC – c. 1330 BC) was the Great Royal Wife (chief consort) of the Egyptian Pharaoh Akhenaten. Nefertiti and her husband were known for a religious revolution, in which they started to worship one god only. This was Aten, or the sun disc.

  Nefertiti had many titles including Hereditary Princess (iryt-p`t), Great of Praises (wrt-hzwt), Lady of Grace (nbt-im3t), Sweet of Love (bnrt-mrwt), Lady of The Two Lands (nbt-t3wy), Main King’s Wife, his beloved (hmt-niswt-‘3t meryt.f), Great King’s Wife, his beloved (hmt-niswt-wrt meryt.f), Lady of all Women (hnwt-hmwt-nbwt), and Mistress of Upper and Lower Egypt (hnwt-Shm’w-mhw).[1] si asa mai departe

 9. parere personala says:

  @Soimaru
  E simplu sa dai copy paste…repet Egiptul antic ma depaseste…Nefertiti…superba” fatuca”…frumoasa care vine…parca

 10. Maria says:

  SOIMARULE, te chinui sa fii bagat in seama. Acum chiar m-ai amuzat.Asa procedeaza si ciobanescul meu cand face vreo pozna, se chinuie sa-mi intre in voie aducandu-mi papucii.

 11. parere personala says:

  @Soimaru
  Ti-a tras-o !..Ai incasat-o taticu !
  Skiuc trebue sa recunoastem ca Maria …e directa dom’le …”aducandu-mi papucii”

 12. inca activ says:

  @Soimaru
  Vezi ce s-a intamplat cu Nefertiti pe la 1336 i.H.
  Cine crezi ca ar putea fi urmatorul….sau urmatorii