Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata afgană va primi 30 de elicoptere produse de ruşi şi plătite de SUA

SUA va achiziţiona anul viitor 30 de elicoptere produse în Rusia şi le va livra armatei afgane.Declaraţia a fost făcută de exportatorul rus Rosoboronexport, citează RIA Novosti.
Numărul elicopterelor de tip Mi-17V-5 ce vor fi livrate Afganistanului va ajunge la 63.

În 2012, 12 elicoptere au fost comandate de Washington pentru armata naţională afgană, ultimul fiind livrat în luna octombrie.

În anul acesta Moscova şi Washingtonul au semnat un act adiţionat pentru suplimentarea cu 30 de elicoptere, care urmează să fie livrate armatei afgane  în 2014.

Sursa: RIA Novosti

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

6 Responses to “Armata afgană va primi 30 de elicoptere produse de ruşi şi plătite de SUA”

 1. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Macar afganii[primesc gratis armament destul de bun] nu platesc gras rugine casate de doua ori[vezi F16] ca africani aborigeni [ups am vrut sa scriu romanii]

 2. anonim says:

  Cam aveti dreptate. Numai romanii puteau sa ia niste fiare ruginite la preturi de 10-12 ori mai mari decat chilienii spre ex. Idem cu modernizarile aiuritoare de multe miliarde de dolarei (avioane, elicoptere, fregate , tancuri etc). si pentru care au fost primite uriase comisioane. De aceea Armata a ajuns cum a ajuns. Ce s-a ales de zecile de miliarde de dolari/euro alocate dupa Revolutie?

 3. szilard says:

  MI-17, ???, vechituturi vechi de tot., de ce nu le-au dat MI-24 care a facut prapad in Afganistan???
  REGULA : RUSII SABOTEAZA TOT(inclusiv avioane si elicoptere vindute)!!!
  NU CUMPARATI DE LA RUSI!!!

 4. De ce nu se pot creste porci.. says:

  Afganii le iau gratis…Oricum elicopterele alea sunt mult mai noi ca ruginele F-16 model blok 25 ‘1966 fabricate in 79-82

 5. gheo says:

  Daca tot ne declara americanii “prietenarii lor”, oare de ce naiba, nu am “fabricat noi elicopterele alea – ca avem tehnologie invechita destula – si sa le livram pe banii … “prietenarilor” sau, adevarul … “suntem “prietenarii lor … doar cand ne vor soldatii pentru … interesele lor” ??? si … atat !.

 6. szilard says:

  E o vorba : pe prieteni tine-i aproape, pe dusmani si mai aproape(ca sa-i ai tot timpul in vedere, si sa-i lovesti unde-i doare).
  Dr cred ca in cazul.ro e vorba de prostie si inselatorie, APROPO : SE POATE DA UN STAT IN JUDECATA PENTRU INSELATORIE ???(ca partea vatamata e proasta – nu are nici o relevanta : nu poti sa spui in fata LEGII CA NOI SINTEM PROSTI, SI NU STIM).