Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata bulgară e pe ducă

Întrucât bugetul pentru Apărare al Bulgariei va fost diminuat în 2011 cu 38%, cea mai gravă consecinţă ar putea fi reducerea efectivelor până la jumătate.

Atfel de la 33.000  de militari în prezent, armata bulgară ar putea număra doar 17.000 militari.

O variantă intermediară ar fi reducerea până la 24.000 de soldaţi, dar decizia finală va fi luată în august. În 2009, Bulgaria a alocat 1,98% din PIB (1,19 miliarde USD) pentru Apărare.

În 1988 armata bulgară avea 152.000 de militari.

sursa: Gândul

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Armata bulgară e pe ducă”

 1. indisciplinatu says:

  Eu unul …taiam din pensiile “simtite sau nu” aflate in plata!!!!
  Era mai simplu.

 2. micutzul says:

  In curand pe ecrane S.C. RADIOLOCATIA SRL, SC. ANTIAERIANA SRL, SC. INFANTERIA MARINA SRL. Armata v/a fi de la Tisa incolo. Aici poligon de incercari militare, politice, economice.
  Auzi tu , armata de 17 000 de oameni. De rasul curcilor. HA,HA,HA..

 3. Lucian* says:

  @ Micutzul, razi dar nu-i rasul tau! Cred ca si noi am luat exact aceeasi directie.

 4. vios says:

  As puncta la ceea ce zice Lucian: chiar inaintea lor!

 5. […] ce zilele trecute văzusem pe Militar.Infomondo o preluare din Gândul (“Armata bulgară e pe ducă“) în care se spunea că bulgarii vor tăia din efectivele armatei până ce asceasta va […]