Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata chineză dezvoltă arme cu impulsuri electromagnetice

The Washington Times, în versiunea online, semnala faptul că într-un raport de informaţii făcut public se afirmă că armata chineză dezvoltă arme cu impulsuri electromagnetice.

Armele respective ar umra să fie folosite împotriva portavioanelor americane, în cazul unui eventual conflict militar iscat pe tema Taiwanului.
Fragmente ale unei analize realizate de  Centrul Naţional pentru Informaţii privind efectele letale ale armelor cu impuls electromagnetic (EMP) şi ale celor cu microunde de mare putere (HPM) au arătat că aceste arme fac parte din arsenalul chinez numit “buzduganul asasinului”.
Aceste arme ar permite Chinei, inferioară din punct de vedere tehnologic, să învingă forţa militară a SUA.
Armele cu impuls electromagnetic copiază impulsul de raze gamma cauzat de o explozie nucleară, care distruge toate echipamentele electronice, inclusiv computerele şi chiar automobilele, pe suprafeţe extinse.
Raportul declasificat, redactat în 2005 şi obţinut de Arhiva Naţională de Securitate, o organizaţie privată, oferă detalii despre armele EMP deţinute de China şi planurile pentru folosirea lor.

Sursa: The Washington Times

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.