Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata continuă represiunile în Siria

Tancuri si blindate pe strazile din Hama foto www.cnn.com

În urma intervenţiei în forţă împotriva manifestanţilor în localitatea siriană Hama (210 km nord de Damasc), 95 de civili au fost ucişi duminică 31 iulie 2011.

Potrivit militantului Ammar Qourabi, preşedinte al Organizaţiei naţionale pentru drepturile omului, atacurile armatei din mai multe oraşe din Siria au făcut duminică 121 de morţi şi zeci de răniţi, mulţi dintre aceştia aflându-se în stare gravă.

“Armata şi forţele de securitate au lansat un atac la Hama şi au deschis focul asupra civililor, făcând 95 de morţi”, a declarat Ammar Qourabi, adăugând că dispune deja de o listă cu 62 de morţi.

El a mai indicat că “19 persoane au fost ucise la Deir Ezzor (est), şase la Harak (sud) şi una la Bukmal (est)”.

Puterea de la Damasc încearcă de mai multe săptămâni să preia controlul la Hama, oraş rebel care a cunoscut mai multe manifestaţii de amploare împotriva regimului reunind peste 500.000 de persoane, potrivit militanţilor.

Hama este un simbol al luptei împotriva regimului de la represiunea din 1982 a unei revolte a mişcării interzise Fraţii Musulmani împotriva preşedintelui Hafez al-Assad, tatăl actualul şef de stat Bashar al-Assad, care a făcut 20.000 de morţi.

De la debutul mişcării de contestare, la 15 martie, represaliile declanşate de regimul preşedintelui Bashar al-Assad s-au soldat până în prezent cu peste 2.000 de morţi, între care peste 1.600 civili, conform unui bilanţ al Observatorului pentru drepturile omului.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.