Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata egipteană şi-a făcut cont pe Facebook

Ca să demonstreze, probabil, cât de “în pas cu vremurile” este, Armata egipteană şi-a creat propria pagină pe Facebook. Motivaţia a fost aceea că, armata doreşte să comunice mai bine cu tinerii care au utilizat această reţea de socializare în timpul manifestaţiilor soldate cu înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak.
Consiliul suprem al forţelor armate, care a preluat conducerea în Egipt pe 11 februarie, a dedicat pagina “copiilor şi tinerilor egipteni care au facilitat izbucnirea revoluţiei din 25 ianuarie şi martirilor”.

Pagina de Facebook a armatei a fost creată la ordinul şefului Consiliului, mareşalul Mohamed Hussein Tantawi, care apreciază că “o cooperare fructuoasă în perioada următoare cu liderii onorabili ai Egiptului va conduce la stabilitate şi securitate”.

Armata reafirmă faptul că “nu are aspiraţii politice şi ca va lucra pentru o tranziţie democratică spre o putere civilă”.

Armata, care nu a recurs la forţă în timpul protestelor, rămâne foarte populară în Egipt, spre deosebire de poliţie, care este detestată.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata egipteană şi-a făcut cont pe Facebook”

  1. grominu` says:

    Amata egipteană are pagină de Facebook dar și armata română are de mult o ”carte” pe net. Nu, nu este o „carte cu chipuri”, ci una fără chipuri și fără nume (doar un tabel cu pensiile nesimțite care cresc). S-ar putea spune că este mai degrabă o Rearbuca, pardon, Rearbook. Pentru că armata, la fel ca toate instituțiile statului și ca întreg spectrul politic ne-a cam întors de mult spatele. Judecând după postările (vreau să spun comentarii, nu vă gândiți la posterioare) care ni se arată pe internet sunt destui care au făcut cam la fel.

    Faceboocăistul