Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata este pregătită pentru intervenţie în caz de ninsori abundente, viscol şi temperaturi negative extreme

Armata numai buna sa repare incopetenta altora foto Adevarul

Începând cu seara zilei de 1 februarie, efectivele şi tehnica militară a MApN de pe întreg teritoriul ţării este pregătită pentru a fi în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru perioada 2 – 7 februarie.

Armata este pregătită să intervină în sprijinul populaţiei cu aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, personalul putând fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei.

Forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale destinate intervenţiilor vor fi organizate pe detaşamente şi vor putea executa misiuni de evacuare a persoanelor, deszăpezire a căilor de comunicaţii, deblocare a autovehiculelor, evacuare medicală terestră şi aeriană.

Şeful Statului Major General, general-locotenent Ştefan Dănilă, a prezentat planul activităţilor specifice ordonate la nivelul Armatei pentru îndeplinirea funcţiilor de sprijin prevăzute în H.G. nr. 2288/ 2004, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, de joi, ora 16.00.

Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.

sursa: Biroul de Presă al MApN

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

9 Responses to “Armata este pregătită pentru intervenţie în caz de ninsori abundente, viscol şi temperaturi negative extreme”

 1. vasile says:

  ARMATA sa intervina atunci cand or sa vina si strungarii si cizmarii si celelalte categorii sociale , deoarece tovarasul Emil Coasa Boc a afirmat ca militarii su salarii si pensii “NESIMTITE” si nu trebuie sa fie facuta nici o diferenta si toti sa fie egali. Pai atunci sa fie egali si la drepturi dar si la obligatii, nu sa se faca diferenta, unii la caldura si altii in ger .

 2. vasile says:

  Total FALS. Atata timp cat armata este pusa in stare de egalitate cu strungarii, cizmarii etc. adica civili in senta , dece militarii sa aiba astfel de obligatii in plus ?? Plus raspunderi nemaintilnite la alte categorii sociale , in Codul Penal, Parchetul militar, etc. La drepturi egale cu civilii , raspunderi egale cu civilii , adica program de 8 ore, codul muncii aplicat si nu regulamente militare restrictive. Daca tovarasul Emil Coasa Boc , si-a dorit atat de mult sa fim toti egali , pai de ce militarii sa aiba doar obligatii majore ????? Si atata timp cat multi civili au afirmat despre armata ca freaca menta , cand nu este razboi , de ce nu desfiintam armata la vreme de pace ???? Armata sa fie doar la vreme de razboi si atunci formata doar din subofiteri asa cum ii place tovarasului Traian Basescu sa afirme despre osatura corpului militar . Ma intreb de ce dumnealui a avansat la apelul de seara cei mai multi generali din istoria armatei romane ???

 3. vasile says:

  A aparut in MONITORUL OFICIAL nr. 64 din 26 ianuarie 2012 , LEGEA nr. 303 din 28 iunie 2004 (**republicata**)(*actualizata*)
  privind statutul judecatorilor si procurorilor
  (actualizata pana la data de 26 ianuarie 2012*)
  Si acum, atentie ce apare la ART. 82*)alin.7
  (7) Judecãtorii şi procurorii pot opta între pensia de serviciu şi pensia din sistemul public. Judecãtorii şi procurorii militari pot opta între pensia de serviciu şi pensia militarã de serviciu….
  Intrebare: mai exista pensie militara de serviciu ?

  Si la ART. 85*)alin.2
  (2) Pensiile de serviciu ale judecãtorilor şi procurorilor, precum şi pensiile de urmaş prevãzute la art. 84 se actualizeazã ori de câte ori se majoreazã indemnizaţia brutã lunarã a unui judecãtor şi procuror în activitate, în condiţii identice de funcţie, vechime şi grad al instanţei sau parchetului, cu luarea în considerare, în procent, a sporurilor intrate în baza de calcul la acordarea pensiei de serviciu, precum şi a sporului de vechime. Dacã în urma actualizãrii rezultã o pensie de serviciu mai micã, judecãtorul sau procurorul îşi poate pãstra pensia aflatã în platã.

  Deci la ei se poate ??!!!!!!!!!!!!!!!

  CE PARERE AVETI DE ACESTE PREVEDERI ?
  NE POATE AJUTA INVOCAREA LOR IN PROCESELE NOASTRE ?

 4. indisciplinatu says:

  Da, mai exista pentru magistratii militari!!!!…si ei sunt tot magistrati carora CCR nu a indraznit sa-i bage in aceeasi “oala” cu noi, cu toate ca din “oala” noastra s-au “nascut” si pensiile domniilor lor…cele speciale, desigur.

 5. indisciplinatu says:

  Din pacate,..nu.
  La instanta daca te duci cu un argument de acest gen nici nu te baga in seama in 99,9% cazuri,..poate gresesc, dar instantele nu tin cont de Conventia Europeana a Drepturilor Omului dara-mi-te de chestia asta,…sa fim seriosi…ma refer la instantele din Bucuresti ca prin tara sunt destui judecatori nealiniati politic care dau sentinte corecte, vezi Vaslui, Timisoara, Cluj, Zalau,etc.

 6. indisciplinatu says:

  De interventie la zapada,…hmmm,…nu stiu daca unitatile militare sunt in masura sa se deszapezeasca pe ele insele,….cat priveste poza din montaj este “malitioasa”,…cum?…se mai “da” la lopata???…dar avem utilaje care mai de care, freze, tractoare de geniu, fadrome u.s.w….und so weiter, cum ar spune “francezu'”…vai de capul ei,..Armata Romaniei e “buna” la “pat” cand tara, prin ai sai guvernanti de “seama”, o cere si in schimb ce primeste???….as spune-o dar las eventualii cititori sa dea frau liber imaginatiei si “sa se pronunte”!!!

 7. Gheara says:

  Guvernul Romaniei
  Ordonanta de urgenta nr. 21/2004 din 15/04/2004
  Publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 361 din 26/04/2004
  privind Sistemul National de Management al Situatiilor de Urgenta

  Art. 42. – Declararea starii de alerta in cazul situatiilor de urgenta la nivel national sau pe teritoriul mai
  multor judete se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar la nivel judetean sau al municipiului
  Bucuresti, in Monitorul Oficial al autoritatii administrativ-teritoriale respective.
  *
  CONSTITUTIA ROMANIEI
  CAPITOLUL II
  Preşedintele României

  ARTICOLUL 93

  Măsuri excepţionale

  (1) Preşedintele României instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgenţă în întreaga ţară ori în unele unităţi administrativ-teritoriale şi solicită Parlamentului încuviinţarea măsurii adoptate, în cel mult 5 zile de la luarea acesteia.

  (2) Dacă Parlamentul nu se află în sesiune, el se convoacă de drept în cel mult 48 de ore de la

  *

  Legea nr. 453/2004

  M. Of. nr. 1052 din 12 noiembrie 2004

  PARLAMENTUL ROMÂNIEI

  CAMERA DEPUTAŢILOR SENATUL

 8. Gheara says:

  L E G E

  pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu şi regimul stării de urgenţă

  Procedura instituirii şi încetării stării de asediu şi a stării de urgenţă”

  11. Articolul 13 va avea următorul cuprins:

  „Art. 13. − În situaţia în care Parlamentul nu încuviinţează starea instituită, Preşedintele României revocă de îndată decretul, măsurile dispuse încetându-şi aplicabilitatea.”

 9. Gheara says:

  Eu nu am auzit ca la Cotroceni sa se fi vorbit despre instituirea starii de urgenta pentru fenomene meteorologice.
  Aauzit cineva pina acum ??