Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata germană se simte ameninţată de propriile parcuri eoliene

Armata germană a afirmat că “o serie de proiecte privind construcţia unor parcuri eoliene reprezintă un pericol pentru securitatea naţională” şi a cerut blocarea unor investiţii în valoare de 1,5 miliarde de euro, potrivit Reuters, preluat de Ziua.

Motivul invocat este că turbinele pot interfera cu sistemele radar.

Astfel, Bundeswehr-ul a demarat o ancheta privind impactul turbinelor de vânt care ar urma să fie amplasate pe coasta nordică a Germaniei.
De cealaltă parte, ecologiştii şi reprezentanţii agenţiilor care produc energia regenarabilă declară că, în loc să blocheze proiecte, armata germană ar trebui să îşi modernizeze sistemele radar.

Germania este unul dintre cei mai mari producători de energie electrică obţinută din sursă eoliană.

Potrivit Reuters, 8% din electricitatea din Germania este obţinută în acest fel, iar guvernul federal vrea să dubleze producţia, până în 2020.

Sursa: Ziua

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.