Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata germană şi-a redus serviciului militar obligatoriu

Începând cu 1 iulie a.c. Parlamentul german a decis reducerea duratei serviciului militar obligatoriu de la nouă luni la şase luni.

Reducerea la şase luni va viza de asemenea serviciul civil. Numeroşi tineri germani efectueză serviciul civil (echivalentul celui militar nr.r) în instituţii sociale sau centre de îngrijire.

Măsura reducerii stagiului militar obligatoriu a provocat dezbateri aprinse în interiorul coaliţiei aflată la putere. În cadrul dezbaterii a fost lansată chiar ideea desfiinţării serviciului militar obligatoriu, dar Ministrul apărării, Karl-Theodor zu Guttenberg, a apreciat că acesta este un obiectiv pe termen mediu.

sursa: Agerpres

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Armata germană şi-a redus serviciului militar obligatoriu”

 1. micutzul says:

  Germanii, un popor pasnic din Europa, popor care din toate timpurile s/a ocupat doar cu turismul militar, mai au serviciu militar obligatoriu? Pai ei nu isi profesionalizeaza armata?
  Boc, fii atent aici, daca aveai serviciu militar ca in Germania, acum puteai sa/l pui pe Prigoana jr. si pe toti fitosii din barurile de noapte sa plateasca. Adica unul ca ei daca nu vrea taticu sa/si intareasca plodul, plateste 50000/ 100000 de euroi. Ca oricum pe astia nu/i vezi in caz de resboi. Si daca inmultesti suma asta cu numarul de smecheri nu mai trebuie sa iei bani de la saraci. Pa tu>

 2. Lucian* says:

  Interesanta dotarea.
  Arme G36 (nu ma asteptam sa fi facut schimbarea in masa) si ochelari cu culoare portocalie pentru marirea contrastului ca si la tir. Partea naspa este ca-ti obosesc ochii destul de repede. Dupa 3 ore iti vine sa dai cu ei de pamant.
  Nu stiam ca inca mai au serviciu militar obligatoriu.
  Eu cred ca ar trebui reintrodus si la noi. Macar ar invata tinerii sa fie ceva mai respectuosi si sa inteleaga ca responsabilitatea inseamna si altceva decat incarcarea mobilului.