Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata implicată în limitarea efectelor inundaţiilor

Potrivit unui comunicat MApN, subunităţi de militari din Ministerul Apărării Naţionale acţionează în prezent în opt localităţi din Moldova şi la Feteşti, judeţul Ialomiţa, în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii, iar în unităţi militare din Bârlad şi Focşani au fost amenajate spaţii pentru depozitarea ajutoarelor colectate pentru persoanele sinistrate.

La Săuceşti, judeţul Bacău, militari de la Batalionul 631 Tancuri, Batalionul 498 Paraşutişti şi Depozitul 164 Intendenţă continuă misiunile de consolidare a digurilor şi de evacuare a populaţiei şi bunurilor materiale.

În localităţile Vadu Roşca, judeţul Vrancea, şi Şendreni, judeţul Galaţi, militari din Batalionul 280 Infanterie şi Batalionul 300 Infanterie acţionează pentru consolidarea digului de protecţie al râului Siret.

La Gâdinţi, judeţul Neamţ, militari din Batalionul 43 Transport continuă acţiunea de transportare a sacilor cu nisip
şi a materialelor, iar la Dorohoi şi la Hilişeu, în judeţul Botoşani, militari de la Batalionul 335 Artilerie Mixtă
decolmatează căile de acces. De asemenea, la Pătrăuţi, în judeţul Suceava, militari ai Batalionului 17 Vânători de Munte continuă evacuarea persoanelor afectate de inundaţii.

În Feteşti, judeţul Ialomiţa, militari din Batalionul 113 Artilerie Mixtă au ca misiune consolidarea digului de protecţie de pe braţul Borcea.

Situaţiile de urgenţă sunt permanent monitorizate de serviciul operativ de la nivelul Statului Major General şi al unităţilor militare din subordine, aflate în zonele inundate sau ameninţate de inundaţii.

Vineri, 2 iulie, s-a dispus instalarea unui pod de pontoane pe râul Suceava, în dreptul localităţii Dorneşti. Localitatea Dorneşti a fost afectată de recentele inundaţii, iar podul rutier care asigura legătura, pe DN 17 A, între localităţile Rădăuţi şi Dorneşti, a fost avariat. În cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, un detaşament de 60 de militari din Batalionul 72 Geniu, aflat în subordinea Brigăzii 10 Geniu din Brăila, s-a deplasat, cu 32 autospeciale, către Dorneşti. Podul instalat de genişti va fi compus din 60 de pontoane şi suporţi de mal, lucrarea urmând a fi finalizată în aproximativ 7 zile.

În localităţile Pătrăuţi şi Dorneşti din judeţul Suceava, grav afectate de inundaţii, 80 de militari din Batalionul 17 Vânători de Munte au acţionat vineri pentru evacuarea materialelor şi ajutorarea persoanelor sinistrate. Începând
de sâmbătă, vânătorii de munte îi ajută pe genişti la instalarea podului de pontoane.

Ministerul Apărării Naţionale a pus, vineri, la dispoziţia Primăriei localităţii Pătrăuţi 50 de paturi de campanie cu cazarmamentul aferent, pentru persoanele ale căror locuinţe au fost distruse.

Totodată, s-a dispus suplimentarea efectivelor de militari care acţionează în 16 localităţi din 7 judeţe afectate de
inundaţii – Bacău, Botoşani, Vrancea, Neamţ, Galaţi, Harghita şi Suceava – astfel încât numărul total al militarilor
prezenţi în localităţile inundate se ridică la 468.

sursa: Biroul de presă al MApN


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata implicată în limitarea efectelor inundaţiilor”

 1. lucius says:

  De cosmar ce se intampla.
  De cosmar sunt si cuvintele ministrului blaga fata de ministerul sau si cuvintele lui boc fata de armata. Nu conteaza ce fac toti miliarii in aceste momente, ei si in special acest frustrat -boc – incearca sa scoata toata ura la suprafata. Spun incearca, pentruca se vede clar ca mai este loc, se poate si mai mult. Asa ca … da-i inainte frustratule.
  Daca imi pare rau de ceva … este ca acum era un moment prielnic ca … tot sistemul de aparare sa se impuna. Nu, sa nu se inteleaga ca as vrea sa fie sacrificati oameni nevinovati.
  Revin la ce am mai afirmat: cata vreme in fruntea militarilor se afla marionete, nu se va intampla nimic. Nu se va intampla nimic pentruca politicul a acaparat totul in conducerea militara.
  Intr-un stat democratic, armata nu face politica. Armata “face politica” atunci cand voteaza, si voteaza cu cei care-i reprezinta “interesele”. Interesele noastre, dupa cum vedeti, nu sunt absolut deloc interese. Noi cerem doar sa se respecte legile si nimic mai mult.
  Noi nu suntem cu absolut nimic speciali. Speciali sunt ei, acesti frustrati ai poporului roman (din pacate), care fac legi speciale pentru noi.
  Iar noi, tacem … spunem ca suntem patrioti (eu unul nu cred ca asa trebuie sa se manifeste patriotismul) …. ne ajutam semenii cand in acesti frustrati ai neamului romanesc colcaie ura si veninul antiromanesc si … juram credinta patriei chiar prin jertfa suprema.
  Cati din acesti frustrati sunt in stare sa-si dea viata? Or fi … dar pentru a-si pune la adapost neamul lor.
  O caracteristica de baza a acestor frustrati: in tara sunt stapan, tai cum vreau, in carne vie …. iar in afara sunt catelus cuminte ce se gudura si dau voios din coada cand imi vad stapanul …. Si uite asa, mai imi da un os de ros.
  Poate va intrebati de ce atata suparare? De ce atata venin la adresa acestor frustrati? Simplu: armata ar trebui sa se impuna … de aceea i se spune armata si nu civilie sau altfel. Metode, cai si mijloace sunt … totul este sa se mai si vrea.
  Armata nu trebuie confundata cu …. altceva, si nici un stat care tine la demnitatea lui nu confunda armata cu …. un pres de picioare.