Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata iordaniană a început manevre militare în apropierea frontierei cu Siria

Potrivit agenţiei de ştiri iordaniană Petra, armata iordaniană a început o serie de manevre militare în apropierea frontierei cu Siria. La manevre sunt folosite toate categoriiloe de forțe, inclusiv avioane de luptă şi elicoptere.

Exercițiile militare au loc după ce autorităţile de la Amman au anunţat că vor lua măsuri preventive în urma agravării conflictului din ţara vecină şi al creşterii riscului folosirii armelor chimice din dotarea armatei siriene, relatează agenţia EFE, care citează agenţia locală Petra.

Agenţia Petra nu a oferit mai multe detalii, precizând doar că regele Abdullah al II-lea al Iordaniei a asistat la aceste exerciţii militare, la care s-a folosit muniţie de război.

Nu se cunoaşte dacă la aceste manevre participă şi trupe occidentale. Pe data de 10 octombrie, secretarul de stat american al Apărării, Leon Panetta, a confirmat că armata americană a trimis 150 de militari în Iordania pentru a ajuta la controlul fluxurilor de refugiaţi sirieni, dar urmând să fie şi vârful de lance al unei eventuale operaţiuni americane pentru securizarea stocurilor de arme chimice siriene.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.