Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata irakiană înrolează femei

Pentru a face faţă valului de atentate comis de femei-sinucigaş, Ministerul Apărării de la Bagdad a decis angajarea de femei militar. Acestea vor lucra cel mai probabil în cadrul punctelor de control organizate de armată.

Din motive culturale şi religioase, femeile nu pot fi percheziţionate de agenţi de securitate sau militari, bărbaţi, lucru care permite atacatorilor sinucigaşi femei pătrunderea prin filterele organizate de poliţie şi armată.

Programul prevede 45 de zile de instrucţie, timp în care proaspetele recrute vor trebui să stăpânească tehnicile de luptă de bază. Unele dintre ele vor obţine slujbe la birou, dar cele mai multe vor lucra pe teren.

Cele mai multe dintre femeiile care au optat pentru o astfel de meserie au fost nevoite să se înroleze în armată pentru a duce o viaţă mai bună. Asta chiar dacă în Irak cariera militară este una dintre cele mai periculoase meserii din lume. Femeile-soldat nu îşi fac, însă, griji, atât timp cât pot pune ceva pe masă pentru copiii lor.

În Irak, rata şomajului este ridicată, iar cariera militară aduce un câştig decent şi sigur.

video

sursa: Realitatea.net

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.