Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata iraniană a intrat în stare de alertă sporită

harta facilitatilor nucleare iraniene

Ca reacţie la tot mai desele declaraţii ale liderilor israelieni potrivit cărora Israelul ar putea executa o lovitură împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului, Iranul şi-a plasat armata într-un regim de alertă sporită.

“Iranul este gata pentru orice provocare sau escaladare a tensiunilor din jurul său. Dacă oricare dintre ţările occidentale se va încumeta la un atac, Iranul va utiliza forţa şi puterea sa militară va fi mult mai mare decât se aşteaptă de la această ţară. A fost luată decizia privind trecerea imediată la un regim de alertă sporit”, a relatat televiziunea oficială de la Teheran Fars TV, preluată de agenţia rusă de presă Rosbalt şi AGERPRES.

Anterior, premierul israelian Benjamin Netanyahu şi ministrul apărării Ehud Barak au declarat că ar fi dorit un atac împotriva obiectivelor nucleare iraniene în toamnă, dar că nu găsesc sprijinul necesar din partea comandamentului militar al ţării şi a serviciilor secrete.

Oponenţi ai unei acţiuni militare imediate împotriva Iranului sunt şeful Statului Major, Benny Gantz, comandantul forţelor aeriene Amir Eshel, directorul Mossad, Tamir Pardo, şeful Serviciului de informaţii militare Aviv Kohavi, şi preşedintele Shimon Perez, care dispune în general de putere de reprezentare, dar are un mare prestigiu personal în ţară şi în străinătate.

sursa: AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

4 Responses to “Armata iraniană a intrat în stare de alertă sporită”

 1. MIDDLEestANALIST says:

  Nu prea e clar. Asta ce fel de Armata e ?! Cu opoziție chiar la vârful piramidei ?!
  Sau e o pastilă trasoare … de dezinformare ?! Ăștia ar trebui să revadă învățămintele operației OVERLORD. Un asemenea atac e musai să înglobeze PRINCIPIUL SURPRINDERII !

 2. MIDDLEeastANALIST says:

  Căci AMENINȚAREA CU FORȚA este doar RĂZBOI PSIHOLOGIC la care e normal ca AMIR ESHEL să nu-și angajeze super-antrenații piloți !!

 3. TUDOR says:

  Masura luata de Iran mi se pare necesara si oportuna . Pentru cei initiati cat de cat in planificare strategica, e usor de sesizat momentul declansarii agresiunii . IN CATEVA IDEI :In primul rand manevrele de forte si mijloace: fortele SUA, fortele Turciei – pentru blocarea Siriei, ( aliat dispus sa intervina in folosul Iranului), fortele Rusiei, (care prin manevre militare motivate in fel si chip au dorit si se pare ca au si reusit, sa ocupe pozitii in spatele dispozitivului fortelor de interventie) , fortele Israelului, pregatite de mult pentru actiune – iata numai cateva repere in plan militar. In plan diplomatic si psihologic actiunile sunt evidente, sensul real al acestora regasindu-se FOARTE CLAR printre randuri, si atitudini, ;
  ( vizita emisarului american de ieri 13. 08 inscriindu-se in acelasi registru, – partea cu ingrijorarea SUA pt. democratia din ROU . etc. etc. fiind mascare operativa – s-a discutat de democratie , intalnirile desfasurandu-se cu usile inchise sâc !).
  In alta ordine de idei, agresiunea a fost intarziata (sau a oferit timp pentru o mai temeinica pregatire ), de JOCURILE OLIMPICE DE LA LONDRA , pentru care s-au cheltuit sume astronomice, iar declansarea razboiului inaitea acestora, ar fi determinat pierderi financiare colosale pentru toti cei care au investit in aceasta manifestare ( oare cine o fi investit ?! ) Prin urmare, să dea BUNUL DUMNEZEU sa n-am dreptate, dar din acest moment oricand se poate produce NENOROCIREA. Si spun asa pentru ca noi ROMANII, ca de fiecare data in istorie, suntem iarasi TOTAL NEPREGATITI : MILITAR, ECONOMIC, POLITIC , SOCIAL etc. etc.
  PS. Parca vad ca or sa rasara ,, ciupercute cu mari concentratii de neutroni”, stimulate de miros de SARIN, Vx. etc.

 4. MIDDLEeastANALIST says:

  @TUDOR
  Sugerezi “ne-inițiaților” că NENOROCIREA ce o prevezi va afecta ROMÂNII sau ROMANII ?! Expresia “TOTAL NEPREGĂTIȚI” despre noi ?! Este o negație totală a realității militare, economice, politice, sociale precum și din domeniul “etc”! Tare cunt curios … care sunt profesorii dumitale, ori avem onoarea de a suporta opiniile unui AUTODIDACT (în pictură se numește NAIV !) Cred că ar fi bine să lărgești invocarea BUNULUI DUMNEZEU din catastrofica ta concluzie … trecând modest pe la moaștele care apără capitala !!