Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata isi continua interventia la inundatii si sprijina populatiei afectata de acestea

Intr-un comunicat de presa al Ministerul Apărării Naţionale se arata ca Armata continuă ajutorarea populaţiei afectate de inundaţii, concomitent cu intervenţia cu forţe şi mijloace tehnice pentru consolidarea digurilor şi pentru limitarea efectelor inundaţiilor din localităţile calamitate.

Luni, 12 iulie, şase camioane cu alimente, îmbrăcăminte şi mobilier vor fi puse la dispoziţia Primăriei din comuna Dorneşti, judeţul Suceava, pentru locuitorii ale căror case au fost distruse de inundaţii. Bunurile sunt donate de cadre militare şi salariaţi civili din unităţile Armatei Române.

Tot în sprijinul populaţiei afectate de inundaţii din satele Rotunda şi Buruieneşti, comuna Doljeşti, judeţul Neamţ, militari din Divizia 1 Infanterie “Dacica” se vor deplasa, marţi, 13 iulie, cu două camioane de bunuri donate şi care constau în îmbrăcăminte, echipament sportiv şi rechizite pentru 100 de copii.

De asemenea, de vineri, 16 iulie, până duminică, 18 iulie, Divizia 1 Infanterie “Dacica” va asigura o mini-vacanţă pentru 45 de copii din satele Rotunda şi Buruieneşti, la o cabană militară din judeţul Braşov.

În localitatea Dorneşti, jud. Suceava, militari din Batalionul 72 Geniu şi Batalionul 17 Vânători de Munte au instalat, joi, 8 iulie, podul de pontoane peste râul Suceava, iar locuitorii sinistraţi, ale căror case au fost distruse în urma inundaţiilor, au primit 200 de echipamente de îmbrăcăminte complete, 100 de paturi, câte 500 de cearşafuri, foi de cort, raniţe, gamele, bidoane de apă şi 1.000 de prosoape.

De asemenea, 20 de copii din comuna Dorneşti, însoţiţi de două cadre didactice, vor petrece, în perioada 15-30 iulie, o săptămână la munte şi una la mare, prin grija Comandamentului Logistic Întrunit.

sursa: Biroul de presă al MApN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata isi continua interventia la inundatii si sprijina populatiei afectata de acestea”

 1. Johnny says:

  Cerandu-mi scuze redactiei pentru eventuala reclama, va invit sa vizionati un filmulet (in special civilii care acuza armata sub diferite pretexte).
  Poate ca e vechi, insa acum l-am descoperit eu si m-a facut sa vibrez cu fiecare fiinta a corpului, drept pentru care l-am postat la loc de cinste pe siteul roarmy.ro : http://roarmy.ro/presa/?page_id=2
  Clipul se numeste “Aminteste-ti de mine”
  Sursa: http://www.youtube.com/watch?v=ZRHKERmF-rg&feature=player_embedded
  Din nou imi cer scuze pentru reclama, dar cred ca merita riscul.
  Mii de multumiri autorului.