Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata israeliană este pregătită pentru o ofensivă militară terestră în Făşia Gaza

Purtătoul de cuvânt al forţelor armate ale Israelului, generalul de brigadă Yoav Mordechai, a anunţat într-un interviu la postul de radio al armatei că armata israeliană este pregătită pentru o ofensivă militară terestră în Făşia Gaza.

Anunţul a fost făcut după ce radicalii palestinieni au supus teritoriul israelian la un nou tir cu rachete încălcând astfel acordul informal privind încetarea focului între militanţii din Fâşia Gaza şi Israel, mediat de negociatori egipteni.

Sunt atacate aşezările situate la sud de oraşul Ashkelon şi zonele adiacente Fâşiei Gaza din deşertul Negev. Nu există deocamdată informaţii cu privire la posibile victime sau daune materiale în urma noilor atacuri cu rachete dinspre teritoriul palestinian.

Generalul Yoav Mordechai a declarat că gruparea extremistă Jihadul Islamic este dezamăgită de incapacitatea sa de a provoca daune reale părţii israeliene, în timp ce armata Israelului a dat o lovitură serioasă organizaţiilor teroriste, infrastructurii lor, depozitelor de arme în zona de coastă din enclava palestiniană.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că există posibilitatea extinderii operaţiunii militare a Israelului în Fâşia Gaza, controlată de mişcarea fundamentalistă Hamas. Mai mulţi oficiali guvernamentali de la Tel Aviv au remarcat, în acest context, că în timp ce unii politicieni şi militari ameninţă mai de demult cu “extinderea operaţiunii militare” în Fâşia Gaza, este pentru prima oară când primul ministru Netanyahu invocă o astfel de posibilitate.

sursa: AGERPRES

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.