Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata libiană a anunţat încetarea focului

Potrivit Reuters, un purtator de cuvânt al armatei libiene a anunţat, într-o conferinţă de presă, că forţele armate libiene au emis un ordin către toate unităţile militare privind încetarea imediata a focului începând de duminică 20 martie ora 19.00 GMT.

Decizia a fost luată ca răspuns la apelul lansat sâmbătă de Uniunea Africană de “încetare imediată a ostilităţilor”.

sursa: Reuters

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata libiană a anunţat încetarea focului”

 1. grominu says:

  ”There are no good options, anything we do is bad and doing nothing is also bad”, spunea un ziarist american referindu-se la Libia.
  “De la Irak încoace ştim că războiul este imprevizibil încă din prima zi şi că el nu duce la democraţie. Nu este o invadare, însă, aşa cum o demonstrează exemplul Kosovo în 1999, poate trece mult timp înainte ca un dictator să-şi schimbe părerea” – consideră publicația De Standaard.

  Eastern Libyans have been extremely active in the Global Jihad.
  Un document emis de U.S. West Point Military Academy’s Combating Terrorism Center în 2007 dezvăluia că Libya a trimis mai mulți luptători în Iraq (Islamic militancy) decât orice altă țară musulmană (cel puțin raportat la populație), chiar și decât Saudi Arabia. Și, ceea ce este mai alarmant pentru unii, cei mai mulți provin din estul Libiei, care este centrul răzmerițelor actuale.
  Din orașul libian Darnah (evident, estul țării) cu 80 000 de locuitori, cel puțin 52 de militanți au plecat să lupte in Iraq. Pe locul doi ca sursă de luptători era Riyadh, Saudi Arabia care are peste 4 milioane locuitori! Benghazi a trimis 21 de luptători. 84,1 % dintre luptătorii libieni care au acționat în Sinjar (nord-vestul Iraqului) proveneau din Benghazi și Darnah.
  Și Andrew Exum, un specialist în counterinsurgency și fost membru al Army Ranger spunea că “Libienii au fost cei mai dornici să plece în Iraq pentru a ucide americani decât oricare alți din lumea Arabă”. Acest lucru ar putea explica de ce rebelii din provincia estică a Libiei nu ar fi prea bucuroși de o eventuală intervenție americană. Și în acelașii timp ar explica de ce unii americani nu sunt chiar atât de dornici să-i înarmeze pe rebelii libieni!
  Nici ăia nu ar fi bucuroși, nici ăilalți nu ar fi fericiți. O fi cineva fericit sau măcar bucuros?
  Și încă ceva: Atacurile declanşate sâmbătă seara împotriva forţelor loiale lui Moammar Ghaddafi au început printr-o lovitură a unui avion francez împotriva unui blindat libian. Franţa a avut onoarea primei lovituri. Blindatul o fi fost dintre cele rămase în pană, s-a procedat oare ca la vânătoarea de mistreți de la Balc? Franța a fost oare în postura celui chemat să dea simbolic lovitura de începere după care pleacă în tribună să se uite la meci? Vizionare plăcută. Că dacă rămâne pe terenul de joc … Ce a mai avut de tras bietul Charles în Algeria prin `61-`62. Oare Nicolas o fi uitat? Oare și Silvio a uitat de nordul Africii?