Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata nord-coreeană ameninţă Coreea de Sud

Potrivit agenţiei de presă nord-coreeane KCNA, Armata nord-coreeana a anunţat joi 27 mai că va pune capat unui acord privind prevenirea oricarei confruntări armate cu Coreea de Sud.

Şeful Statului Major nord-coreean a avertizat, într-un mesaj transmis forţelor armate sud-coreene, cu posibilitatea executării unui atac imediat, în cazul în care Coreea de Sud va încplca frontiera intercoreeană din Marea Galbenă.

Acest nou anunţ intervine în contextul în care Phenianul a hotărât să rupă relaţiile bilaterale cu Seulul şi a proferat noi ameninţări la adresa regimului sud-coreean.

Noua criză intercoreeană a fost declanşată de publicarea, saptamâna trecută, a rezultatelor unei anchete internaţionale care stabilea că o corvetă sud-coreeana, Cheonan, a fost scufundată de o torpilă nord-coreeană. În acest incident au fost ucişi 46 de marinari sud-coreeni.

Secretarul de Stat american, Hillary Clinton, a reafirmat susţinerea Statelor Unite faţă de Coreea de Sud, care intenţioneaza să determine Coreea de Nord “sa plătească” pentru scufundarea corvetei şi să ceara Consiliului de Securitate al ONU noi sancţiuni împotriva Phenianului.

Clinton, care a dat asigurari Seului de “angajamentul ferm” al Statelor Unite privind securitatea aliatului sau sud-coreean, a cerut regimului izolat de la Phenian sa înceteze “provocarile si politica sa de ameninţare”.

sursa: MEDIAFAX;  KCNA

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.