Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata nord-coreeană – în stare de alertă

Armata nord-coreeană (cu un efectiv de 1,2 milion de militari) a fost plasată în “stare de alertă” după ce regimul de la Phenian a estimat că “efectivele forţelor şi durata exerciţiilor militare comune ale SUA şi Coreei de Sud – ce urmează să se desfăşoare în perioada 9-20 martie – sunt o ameninţare la adresa ţării”.
Aceste manevre anuale, care trezesc de fiecare dată reacţia violentă a Phenianului, au fost anunţate după o perioadă de tensiuni grave între cele două state coreene.

Coreea de Nord a declarat la sfârşitul lunii ianuarie că anulează toate acordurile sale politice şi militare cu Seulul.

Exerciţiul comun anual Statele Unite – Coreea de Sud, programat să se desfăşoare pe parcursul a două săptămâni, este mai lung şi de o amploare mai mare decât cel de anul trecut. De aceea Phenianul a reacţionat “ca în faţa unei declaraţii de război”.

Între timp, Coreea de Nord se pregăteşte să lanseze un satelit, parte a programului său spaţial. Un purtător de cuvânt al Statului Major al armatei a declarat: “Vom reacţiona la orice acţiune vizând interceptarea satelitului nostru destinat uzului paşnic contra-atacând rapid, prin mijloacele militare cele mai puternice.”

Sursa:  Associated Press

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.