Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata pakistaneză are un nou Şef: Generalul-locotenent Raheel Sharif

Lt General Raheel Sharif. foto pakword

Lt General Raheel Sharif. foto pakword

Generalul- locotenent,  Raheel Sharif a preluat într-un cadru oficial conducerea armatei pakistaneze.

Desemnat, pe 27 noiembrie, în funcţia de Şef al forţelor armate de către premierul Nawaz Sharif, generalul Sharif a depus jurământul într-o ceremonie desfăşurată la cartierul general al armatei din Rawalpindi, o suburbie a capitalei pakistaneze Islamabad.

Până la a fi numit în această funcţie, el a fost responsabil cu formarea şi evaluarea personalului din cadrul Cartierului General al armatei. Îi succede lui Ashfaq Kayani, care ar urma să se retragă săptămâna aceasta, după ce a condus timp de şase ani armata, formată din peste 600.000 de militari.

Potrivit mai multor analişti politico-militari, numirea generalului Sharif (57 de ani) la conducerea forţelor armate “marchează o continuitate cu epoca Kayani”, a cărui principală preocupare a fost aceea de a nu interveni în afacerile politice ale ţării.

Pakistanul, un stat cu 180 de milioane de locuitori, a avut parte de trei lovituri de stat militare, din 1947 şi până în prezent.

Ultima lovitură de stat  militară a avut loc în 1999, şi a fost condusă de generalul Pervez Musharraf. Acesta l-a înlăturat de la putere pe premierul care îl numise în fruntea armatei – nimeni altul decât Nawaz Sharif, revenit la putere în luna mai.

 

Sursa: France Press, AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.