Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata pakistaneză se opune unui sprijin american în valoare de 1,5 miliarde de dolari

În scopul sprijinirii acţiunilor armatei pakistaneze împotriva grupărilor terosiste şi talibane de pe teritoriul Pakistanului, Congresul SUA a aprobat, printr-o lege, sprijinirea eforturilor acesteia cu suma de 1,5 miliarde de dolari.

Legea Kerry-Lugar (numele legii de sprijinire a acţiunilor pakistaneze n.r.), ar urma să simbolizeze angajamentul SUA în Pakistan, dar cere totodată

monitorizarea şi aprobarea acţiunilor Pakistanului contra terorismului. De asemenea se cer eforturi pentru prevenirea proliferării nucleare şi dovezi că armata nu se implică în procesul politic.

Potrivit opozanţilor, condiţiile fac aluzie la faptul că Pakistan sponsorizează terorismul şi proliferarea nucleară.

Armata pakistaneză şi-a arătat “preocuparea” în legătură cu ajutorul american de 1,5 miliarde dolari pe an, temându-se că aceasta va rezulta în permisiunea ca Washington să intervină în politica guvernamentală.

Astfel, puternicele forţe armate se situează contra guvernului Partidului Popular Pakistanez, care susţine ajutorul SUA.

În acest context, legea Kerry-Lugar , adoptată de Congresul american luna trecută, a provocat o adevărată furtună în Pakistan, armata alăturându-se opoziţiei parlamentare contra ajutorului de la Washington.

O declaraţie a armatei arată că “şeful statului major, generalul Ashfaq Kayani, a reiterat că Pakistan este un stat suveran şi are tot dreptul de a analiza şi răspune în concordanţă cu interesele sale naţionale. Forumul (al principalilor şefi de armă) şi-a exprima îngrijorarea în legătură cu caluzele ce ar avea impact asupra securităţii naţionale.”

Armata pakistaneză este pe cale să înceapă o ofensivă, sprijinită de Occident, contra talibanilor şi al-Qaida în Waziristan, epicentrul extremismului pakistanez şi loc de refugiu pentru insurgenţii afgani.

sursa: Pakistan Times

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata pakistaneză se opune unui sprijin american în valoare de 1,5 miliarde de dolari”

 1. 1. ATAC MILITAR TERORIST INTERNATIONAL IMPOTRIVA ROMANIEI
  International terrorist military attack against Romania
  In decembrie 1989 ROMANIA a fost atacata de SUA, RUSIA, GERMANIA, ITALIA, FRANTA, UNGARIA, AUSTRIA, BELGIA, MAREA BRITANIE, JAPONIA si altele la ORDINUL GRUPULUI BILDERBERG PENTRU DISTRUGEREA ROMANIEI SI INROBIREA FINANCIARA A ROMANIEI.
  Acuzam SUA, ISRAEL, RUSIA, MAREA BRITANIE, OLANDA, BELGIA, JAPONIA, FRANTA, GERMANIA, ITALIA, CANADA, ISLANDA, NORVEGIA, GRECIA, SPANIA, UNGARIA pentru atac militar terorist impotriva ROMANIEI in decembrie 1989 pentru dezmembrarea, jefuirea, distrugerea ROMANIEI si exterminarea poporului roman.
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31152/International_terrorist_military_attack_Romania_I/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31150/International_terrorist_military_attackRomania_II/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31148/International_terrorist_military_attackRomania_III/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31142/International_terrorist_military_attack_Romania_IV/
  2. TERORISM DE STAT INTERNATIONAL
  State terrorism INTERNATIONAL
  TERORISM DE STAT INTERNATIONAL este planificat, organizat si finantat de GRUPUL MASONIC BILDERBERG SI SUSTINUT MILITAR, MEDIATIC SI FINATAT DE STATELE MEMBRE NATO PENTRU A ATACA STATE SI POPOARE PENTRU JEFUIREA, DISTRUGEREA SI INROBIREA LOR, PENTRU COLONIZARE EVREIASCA PLANETARA
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31131/State_terrorism_INTERNATIONAL_I/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31129/State_terrorism_INTERNATIONAL_II/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31128/State_terrorism_INTERNATIONAL_III/
  http://www.disclose.tv/members/viewvideo/31126/State_terrorism_INTERNATIONAL__IV/
  3. RAZBOI IMPOTRIVA FIINTEI UMANE
  WAR AGAINST HUMAN BEINGS
  O SECTA SATANISTA MASONICA EVREIASCA CONDUCE PLANETA ORGANIZEAZA, FINANTEAZA SI INARMEAZA GRUPURI EXTREMISTE SI SEPARATISTE PLANETARE PENTRU ATACURI MILITARE TERORISTE INTERNATIONALE PENTRU COLONIZARE EVREIASCA PLANETARA
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/32598/WAR_AGAINST_HUMAN_BEINGS__I/
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/32597/WAR_AGAINST_HUMAN_BEINGS_II/
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/32596/WAR_AGAINST_HUMAN_BEINGS__III/
  http://www.disclose.tv/action/viewvideo/32595/WAR_AGAINST_HUMAN_BEINGS__IV/