Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata Republicii Moldova adoptă standarde NATO

Potrivit Nezavisimaia gazeta, Republica Moldova este pe cale de a introduce în pregătire şi conducerea forţelor armate standarde NATO.

Potrivit analiştilor ruşi acest lucru reprezintă încă un pas spre aderarea ţării la NATO dar şi spre o posibilă unire cu România.

Zilele trecute, ministrul moldovean al apărării a declarat că participarea în comun cu NATO la anumite misiuni înseamnă un sprijin acordat partenerilor. Declaraţia este apreciată ca punând, practic, sub semnul întrebării neutralitatea Moldovei.

Experţii cred că acesta este începutul integrării ţării în Alianţa Nord-Atlantică.

Populatia Moldovei s-a obisnuit ca totul in tara lor sa se faca dupa modelul romanesc. In scoli se invata limba si istoria Romaniei, guvernul are sedinte comune cu cabinetul de ministrii al tarii vecine, legislatia este adusa in conformitate cu cea existenta la Bucuresti, tarile se unesc prin conducte de gaze si treptat se transforma in gemene.

Acest lucru nu mai suprinde pe nimeni, pentru ca la putere se afla o alianta de partide, care se pronunta in favoarea unirii Moldovei cu Romania.

Avand in vedere ca Romania este membru NATO, atunci si Moldova ar trebui sa ajunga acolo, dupa logica puterii.

Moldova este numai la inceputul procesului de integrare in NATO, spune presedintele miscarii Ravnopravie, Valeri Klimenko. „Dar la ministerul apararii lucreaza deja de multa vreme consultanti NATO, care pot fi vazuti pe coridoarele guvernului. Iar faptul ca, in virtutea Constitutiei, Moldova este stat neutru, nu deranjeaza pe nimeni. Populatia va fi invatata ca Alianta reprezinta un posibil ajutor in caz de pericol. In plus, pentru a intretine o armata este nevoie de bani, care nu sunt. Dupa care se va spune ca pericolul exista si ca trebuie aderat la NATO. Iar pericolul poate fi Rusia, care nu vrea sa-si evacueze trupele de pe teritoriul Transnistriei, ba chiar Transnistria care are propria ei armata. Si care, in plus, nu vrea sa revina in cadrul Moldovei”, a spus Klimenko.

sursa: HotNews

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.