Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata Română are în intenţie să disloce avioane fără pilot în Afganistan

Ministerul Apărării se pregăteşte să trimită încă 100 de militari în Afganistan. Deja MApN şi-a notificat aliaţii despre intenţie, aceasta fiind un răspuns la o solicitare NATO.

Potrivit, generalului de flotilă aeriană Liviu Burhală, locţiitorul comandantului Comandamentului operaţional întrunit, Armata Română va avea la sfârşitului lui 2010 în Afganistan aproximativ 1200 de militari.

În funcţie de buget şi de decizia politică din CSAT, România ar putea repeta experienţa din Irak, deplasând în Afganistan o structură integrată de informaţii, care să includă avioane fără pilot.

Avionale fără pilot, de certcetare, sunt în măsură să asigure informaţii în timp real despre zona de operaţii asigurând o protecţie suplimentară propriilor trupe.

Burhală apreciază că unul din sectoarele cele mai grele ale misiunii militarilor români, comunicaţia rutieră Kabul – Kandahar, ar putea fi supravegheată cu aceste aeronave.

Armata Romana isi suplimentează trupele din Afganistan

sursa: TVR 1

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.