Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata Română cu parfum de Coco Chanel!

Armata mai are două componente: una care-i antrenată să lupte şi una care luptă să mai pudreze, încă o dată, imaginea de budoar a şefilor politici!

De când lumea şi pământul cea mai veche meserie din lume a avut şi o ramură politică. De aceea, prea puţin surprinzător, prea multe, dar şi prea talentate făpturi suave, şi-au descoperit cu lascivitate în trusa de farduri un mic baston de mareşal. Care-aduce mai mult a beţisor parfumat, dar pe care încearcă să-l folosească drept baghetă de dirijor prin ministerul pe unde-au avut şansa să fie aduse, într-un moment de efuziune de câte vreun şef de partid mai slab de înger sau mai puţin tare de caracter.

Astfel, doamne şi domnişoare la prima, a doua sau chiar şi la a treia tinereţe şi-au descoperit brusc pasiunea şi aplecarea către domeniul apărării naţionale, domeniu care, de altfel, se pare că a cam scârţâit în ultimele sute de ani fără contribuţiile lor catifelate, rimelate, dar ferme. Istoria Armatei post-decembriste e împănată mereu şi mereu cu tot felul de caractere feminine bune doar pentru a vopsi coperţile revistelor de can-can. Din nefericire însă, şi ele, ca şi alte ciudate prezenţe vremelnice din politica-de-cabinet românească, îşi aduc doar o contribuţie la descreşterea prestanţei instituţiei pe care acuma, cică, o reprezintă.

Atunci când intră pe uşa din faţă a Ministerului Apărării, odată cu alaiul partidului care-a pus mâna pe încă un minister, gândurile ascunse din căpşoarele lor le zboară în doar patru direcţii: cum să-şi servească şeful cât mai eficient, cum să-şi facă o rezervă de alţi şefi (în caz că ăsta de-acuma pică!), cum să ajunga şi ele pe la Colegiul Naţional de Apărare (c-aşa au văzut ele că-i la modă printre pitzipoancele de la Mall) şi cum să-şi atârne la piept şi-un titlu de doctor în ştiinţe militare (că doar aşa poţi ajunge în sferele înalte de pe la Bruxelles!)

Se simt adânc pătrunse de misiunea lor civilizatoare într-un sistem care nu ştie să fie civilizat şi fac totul pentru a-şi impregna prezenţa lor hormonală pe toate holurile clădirii mult prea mari pentru paşii lor drăguţi, prea feminini, dar, de prea multe ori, prea inutili.

Ordinul hormonal nu se discuta!

Pentru ele, generalii sunt doar nişte pitecantropi ce trebuie puşi la respect, coloneii n-au altceva de făcut decât să le aducă cafeaua, iar la micul dejun mănâncă vreo 2-3 maiori. Fiinţe anoste, fără vreun minim de experienţă profesională, aciuate cine ştie cum pe la vreun cabinet special creat pentru ele, tinerele (sau mai coaptele) domnişoare se simt brusc umplute de strategii de apărare şi de politici de securitate.

Ştiu să se faca utile, pantofii lor cu toc creează reverberaţii malefice pe marmura de la etajul 1, creează mici crize pe holurile de lângă Marriot, crize pe care tot ele le rezolvă discret, ca să vadă şeful cât de bune “managere” sunt ele, au grijă de buna funcţionare a ascuţitorii de creioane de pe biroul “şefului” şi-şi şterg cu osârdie, pentru impresia artistică, nişte stropi de transpiraţie de pe fruntea lor mereu ne-gândită şi întotdeauna odihnită!

În exterior, atunci când mai fac câte-un “schimb de experienţă” cu alte domnişoare, de la alte ministere la fel de “politice”, îşi afişează ostentativ apartenenţa la sistemul militar şi se împaunează cu tot felul de funcţii pe care până mai alaltăieri nici nu le visau: director general, şef de serviciu, şef de cabinet sau consilier personal. Denumiri pe care şi le trec cât mai a(i)urit şi cât mai colorat pe cărţile de vizită, cu antetul ministerului, pe care le împart cu (ceea ce cred ele că este) deferenţa pe la toate agapele pe unde se mai duc.

Impertinenţa la rang de valoare

Caractere şturlubatice, mai mult “vegetaţie agăţătoare” decăt fiinţe umane, tinerele domnişoare, sosite în “echipă” cine ştie de pe unde, de pe coclaurile sordide ale politicii, îşi maschează incompetenţa cu doze mari de impertinenţă, iar incultura şi-o ascund cu ţipete spasmodice pe la etajele de unde “şeful” nu le poate auzi. Căci, pentru ele, decenţa este direct proporţionala cu decibelii pe care-i scot pe guriţa prea rujată atunci când se răstesc la căte vreun nefericit de locotenent sau (dacă au “noroc” în ziua aia!) la câte vreun colonel.

Şi cum să nu le placă atuncea când merg în vizită “oficială” în satul prăfuit de baştină, să le vadă toata uliţa, cu alaiul de deschizători de drum şi cu vreun căpitan care-i pupă mâna şi-i deschide uşa de la maşina de serviciu de la “minister”? Să nu moară de ciudă toate neamurile care, până mai alaltăieri, munceau “cu ziua” şi vindeau seminţe-n centrul comunei?

Le sesizează toata lumea prezentă pe la toate seminariile şi conferinţele internaţionale pe unde-şi dau ochii peste cap, mestecând din gură nişte fraze tip, pe care, de altfel, nici nu le înţeleg: “strategii de înzestrare”, “apărare comună”, “războiul antiterorist”, “cooperare trans-atlantică”, “non-proliferare”, “spaţii de interes şi securitate”, dar mai ales cuvântul “geopolitică”. Pentru ele totul începe cu “geo” şi se termină invariabil fie cu “strategie” fie cu “politică”.

Ele sunt un fel de “fac-totum” în Ministerul Apărării, ele ştiu totul despre politica de apărare, ele propun numiri şi demiteri, ele fac şi desfac totul pe holurile ministerului, ele ştiu strategii de comunicare, doar ele vorbesc, dar din nefericire cam prea mult. Şi oricum nu ştiu să asculte decât ceea ce le convine “sufleţelului” lor! Ele ştiu totul, mai puţin care-i treaba cu Armata!

Ce-i drept, mai pun ele câte-un botic atunci când văd că şeful nu le lasă să-şi bage mânuţele şi pe la etajul cu dosare şi informaţii dar, speră ele, cu timpul, cu o muncă de convingere stăruitoare, o să le lase să arunce câte un ochi şi pe-acolo, pe la “trezorerie”. Poate-o să fie de folos în munca politică viitoare, cine ştie?

În rest, ştiu să aibă o figură dură (dar… rea!) atunci când vorbesc cu angajaţii şefului, dar ştiu să se şi “pisicească” atunci când vorbesc cu şefii şefului, de la alte Palate! Ele au întotdeauna mana dreaptă liberă pentru vreo pupătură sau pentru vreun buchet de flori, dar ştiu să şi muşte şi să zgârie pe oricine le ameninţă, cumva, poziţia greu obţinută.

Ele sunt un fel de platoşă a şefului şi dacă vreun eveniment mai nefericit, vreo criză sau vreun accident îi ameninţă poziţia acestuia, se dezlanţuie ca o fiară şi-mprăştie-n jurul lor fiere şi venin. Pentru ele, Ministerul Apărării nu-i atât de important cum este imaginea publică a şefului. Armata poate să cadă, poate să se dărâme, să se ducă de râpă. Pentru ele, jalnice făpturi slugarnice, doar imaginea şefului trebuie să rămână intactă.

Armata Română “re-loaded”…cu praf de fond de ten!

Astfel, apărarea naţionala a devenit un fel de obiect de budoar, o pană rozalie la decolteu, un accesoriu bun de purtat pe lângă diverse maşini de firmă şi vacanţe la Roma, iar Armata Română o butaforie pentru satisfacerea orgoliilor şi frustrărilor diurne ale tuturor slujnicuţelor care au impresia că inteligenţa e molipsitoare şi fusta-i sigur aducătoare de recunoaştere academică!

Unele vin, altele pleacă, puţine ramân. Efemeride ridicole pe scena muncii de partid, ele nu vor lasa în urma lor decât o amintire acră şi ieftină, emanând doar un parfum de cumătră sictirită din mahalalele suburbane ale politicii dâmboviţene.

Ovidiu Mihalache,
colaborator Ziare.com

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

22 Responses to “Armata Română cu parfum de Coco Chanel!”

 1. radu says:

  Dom’ne, ce condei afurisit ai ! Splendid articol !

 2. O C VST says:

  Adevarat ce ati scris si cu talent ! Va felicit!
  Din pacate toate s-au intamplat si se intampla datorita compromisurilor facute de leaderii militari si de lipsa lor de caracter. Coloana vertebrala dreapta, frica de Dumnezeu, moralitatea, teama de judecata istoriei au fost inlocuite de promiscuitate, interese de familie, obedienta, avaritie etc.Toate acestea fac din armata un organism subrezit, ros si din interior prin promovarii dubioase, abuzuri in invatamant- aproape toti generalii si nu numai sunt doctori si conferentiari, profesori la Sibiu-oameni cu studii superioare in cele mai excentrice domenii sunt considerati cu studii in domeniul functiei ocupate, diplomele pe filiera indirecta au aceeasi valoare ca si cele pe filiera directa( ce rost mai are in acest caz filiera directa care e mult mai scupa, cu toate ca din punct de vedere al calitatii pregatirii absolventilor este incomparabil mai buna), avem functionari publici dar si pcc etc. Din pacate, ” fiecare popor are conducatorii pe care ii merita” si armata are conducatorii pe care si i-a crescut.

 3. MOZILA**-SATISFACUTA says:

  ASA VA TREBUIE. VOI LE-ATI ADUS. SA VA IA FUNCTIILE SI SA VA SCOATA SI LA INSTRUCTIE DE FRONT. MARS COLONELE, MARS GENERALE

 4. micutzul says:

  Articol bine gandit, bine tintit , bine scris. Este recunoscut faptul ca o anume natiune si/a deschis portile tuturor cancelariilor occidentale cu ajutorul fetelor frumoase. Si au reusit. Se pare ca politicienii nostrii , sefii unor institutii incearca si ei deschiderea unor usi, dar nu gasesc decat paturi , nicidecum vreun birou oval sau vreo cancelarie.
  Pana acum catva timp eram si eu un misogin, cu ideea ca femeia trebuie sa fie frumoasa, desteapta dar atat. Nu intelegeam rostul lor in politica, in armata….Pana cand intr/o zi cand am avut frumoasa ocazie sa stau de vorba cu o tipa blonda ,frumoasa si desteapta care mi/a demonstrat intr/o discutie de o ora si ceva ca femeile au ce cauta in politica . Era , pe bune, sefa de cabinet a lui Tariceanu ,doamna Mihaela Szechely. Nu/mi placea Tariceanu, m/i se parea prea moale, prea slab pentru functia in care era. Dupa o ora am inteles ce vrea si cum gandeste si apoi l/am sustinut cum am putut. Asta datorita respectivei doamne. Si nu ma las imbrobodit usor.
  Concluzia este sa nu generalizam, iar cele care nu isi merita locul sa pleca sa faca ce stiu ele mai bine ..

 5. Terentius The Young says:

  Misto articol!

 6. incoruptibil says:

  DIN CICLUL “CU COMANDANTU SUPREM IN FRUNTE”:
  Traian Basescu, prezent la TVR dupa sapte luni de absenta de la televiziunea publica, a spus ca a vazut la inceputul inundatiilor “o oarecare agresivitate a presei ca presedintele nu iese la inundatii”.
  BASESCU VEDE AGRESIVITATE IN TOT CEEA CE NU-L PROSLAVESTE
  Comentarii pe text: PRECIZARE : TOT CE APARE CU MAJUSCULE SI SUBLINIERE APARTINE AUTORULUI COMENTARULUI

  Vezi declaratiile lui Traian Basescu in format live-text

  – Cred ca trebuie sa dau explicatii tuturor. Acea perioada a coincis cu promulgarea celor doua Coduri de procedura. Am considerat ca trebuie sa dau prioritate acelor legi. De obicei citesc legile.

  – Am dedicat doua zile citirii acestor legi, de aceea am intarziat.
  DESI ESTE DE „ PROFESIE (dupa spusele dansului) INGINER”MATEMATICA II CAM JOACA FESTE DOMNULUI PRESEDINTE!:

  – Prima apreciere este ca autoritatile locale si centrale au actionat mai bine ca niciodata.

  – Cea mai mare parte dintre victime sunt efectate (sic!) propriilor neglijente sau a unor intamplari nefericite. (NIMIC NOU SUB SOARE – MORTUL ESTE TOTDEAUNA DE VINA!)

  – Daca am dubii asupra corectitudinii autoritatilor locale este la Dorohoi. Am mari semne de intrebare.

  – Foarte multi batrani au fost victime a inundatiilor, iar la Dorohoi chiar in casa si-au pierdut viata si asta poate spune ceva despre solidaritate.

  – N-au fost diguri care sa cedeze in zone importante, sau s-au intampla, dar nu asta a fost cauza inundatiilor. Cauza a fost lipsa lucrarilor de inaltare a digurilor existente.

  – Este foarte clar ca Romania nu are in momentul de fata resurse, decat foarte reduse. DAR FATA DE CAT ATI FURAT VOI SUNT RESURSE PENTRU A MAI FURA INCA?!?

  – Spre exemplu, anul trecut, veniturile pe care statul roman le-a colectat in bugetul consolidat au fost repartizate pe cheltuielile cu personalul bugetar – 30%. Anul acesta, cheltuielile cu bugetarii au fost 31,8%. Cheltuielile sociale au fost 46,2%, in crestere fata de anul trecut. Daca socotim 31,8 plus 46,2, ajungem la aproape 78% pe cheltuieli cu aparatul bugetar.

  – Dupa dobanzi, ne mai raman 11% cheltuieli pentru spitale, etc.

  – Au crescut cheltuielile in administratia locala, este o autonomie prost inteleasa, cred ca pot da salarii oricat de mari. Este foarte adevarat ca si Guvernul una a spus si alta a facut. Si in aparatul central au crescut cheltuielile.

  – Se creeaza o anumita dificultate a mea in relatia cu Guvernul, pentru ca nu pot accepta ideea ca spunem si cand tragem linia dupa primul trimestru constatam cresteri la cheltuieli.

  – Nu este o dificultate a relatiei intre mine si premierul Boc. Eu am dat Guvernului termen de gratie pana in septembrie.

  – Acest guvern trebuie sa corecteze cheltuielile cu aparatul bugetar, functionarimea (si salariatii MAI, si de la Sanatate si Agentii si administratii locale), si pensiile si ajutoarele sociale.

  – Cheltuim pe trimestrul unu 46% pe aceste programe. Suntem o tara condamnata la nedezvoltare daca nu facem ce trebuie.

  – In ceea ce priveste cheltuielile sociale, in primul rand trebuiesc taiate toate programele sociale care indeamna la nemunca. Cei din agricultura gasesc foarte greu zilieri, pentru ca ne-am obisnuit sa traim din banii care vin de la stat, avem venit minim garantat.

  – Avem pensia minima garantata care eu nu spun ca trebuie anulata, ci impozitata. Orice venit trebuie impozitat. Sunt 18 pagini pe care sunt evidentiate scutirile – la transfer de mosteniri, exceptii, etc. Toata lumea este exceptata. Nu spun ca toate trebuiesc anulate – la veteranii de razboi nu se cade, au ramas saracii atat de putini si au un venit atat de mic.

  – Inclusiv pensiile trebuiesc impozitate. Nu stiu daca indemnizatiile pentru mame pot fi o astfel de categorie, dar ajutorul de somaj da.

  – Aceasta este o sursa, impozitarea tuturor veniturilor. O a doua sursa de reducere a cheltuielilor sociale este legata de exceptii si hotii. Hotie facuta in tandem, beneficiar si functionar al statului. Avem 900.000 de pensii de invaliditate, cu o dublare aproape in ultimii ani. Pana in prezent s-au verificat 12.000 de dosare si s-a constatat ca 3.000 trebuiesc trimise la reexaminare.
  SUNT INTRU TOTUL DE ACORD DAR PENTRU VOI CARE ATI FURAT „APROAPE TOT” CE SE PUTEA FURA IN ROMANIA NU TREBUIE SA EXISTE SOLIDARITATE? DAR PENTRU COMERTUL ILICIT DE ARME, DROGURI SI TIGARI DESFASURAT SUB INALTUL „PATRONAJ” AL SEFULUI STATULUI NU TREBUIE SA VA ADUCETI OBOLUL?

  – La Botosani, 118 nevazatori aveau permis de conducere desi aveau aviz de invaliditate.
  DAR PENTRU MEMBRII GUVERNULUI SI ADMINISTRATIA PREZIDENTIALA SURDA SI OARBA FATA DE TOATE NECAZURILE SI NEVOILE ROMANILOR CINE A ELIBERAT „PERMISE DE CONDUCERE”?

  – Din 900.000 probabil o treime beneficiaza in mod ilegal.

  – Va sunt cunoscute cazurile celor care au casa cu turnulete si merg cu Mercedesul sa-si ia pensia de invaliditate.
  – DAR PALATELE TIP IOANA BASESCU, VIDEANU, BERECANU , UDREA SI BLAGA CA SI TOT LUXUL LOR CINE IL IMPOZITEAZA?

  – Sunt o alternativa a dezvoltarii. Daca noi vrem sa ingropam tara in nedezvoltare, nu facem nimic pe fondul de salarii si cheltuieli sociale.

  – N-am avut sansa sa fiu fluierat de pensionari la Galati ca premierul Boc, dar a venit un pensionar de altfel foarte viguros si mi-a transmis: “Sa nu indrazniti sa va apropiati de pensii”.
  DOMNULE PRESEDINTE SI COMANDANT AL FORTELOR ARMATE CAND MINTITI SI CAND SPUNETI ADEVARUL : in septembrie si noiembrie 2009 sau acum cand vreti sa luati militarilor si painea de la gura?

  Am recunoscut tipicul de om si vreau sa-i spun si lui si tuturor acelor care cred ca Romania poate sa suporte aceste cheltuieli, ca trebuie sa intelegem ca un sistem de cheltuieli sociale care implica 46,2% din veniturile bugetului de stat nu poate fi suportat de Romania.

  – Eu nu le cer sa faca economii de dragul economiilor, ci ajustarea cheltuielilor la ce putem sa facem

  – Eu nu pot da ordine nici Parlamentului nici Guvernului, dar ei trebuie sa stie ca, in calitate de sef al statului, cer acestor institutii sa nu ingropam aceasta tara in cheltuieli de consum

  – Etapa a doua inseamna generalizarea impozitarii. Abia in a treia etapa, dupa ce facem curatenie, daca constatam ca inca mai avem probleme, putem sa vedem daca este cazul sa marim fiscalitatea. De asta sunt un adversar al maririi TVA.
  DOMNULE-TOVARAS BASESCU – CEAUSESCU ETICA SI ECHITATEA SOCIALISTA IMPUNE SA IAI PIELEA DE PE OM , MAI ALES ATUNCI CAND INCA MAI POATE MISCA!
  Va urma

 7. lucius says:

  Pt. incoruptibil
  Neneeeeeeeee!!! bati campiiiiiii … rau de tot. Nu “pangari” acest superb articol.
  Tematica articolului este alta. Daca nu vrei sa te bagi in seama, ai confundat articolele.
  Deci … mai rasfoieste, mai cauta, mai analizeaza … si pe urma exprima-te
  Cer cam multe … nu-i asa?!

 8. incoruptibil says:

  Draga “domnule lucius” aveti ingaduinta sa mai posteze si altii pe acest site hiar daca nu sunt de acord cu dumneavoastra si cu stapanii dumneavoastra. V-am deranjat cumva cu adevarurile despre “marele matroz carmaci”?

 9. lucius says:

  Pt. incoruptibil
  Dupa cum am spus: este pacat de acest superb articol.
  Pe ala, poti sa-l “balacaresti” cat vrei – chiar ma bucur.
  Dar, dupa cum vad, esti si abramburit si cu memorie … scurta.
  Deci, dupa cum ti-am spus: mai rasfoieste. In traducere libera (adica pt. dumneata): mai cauta – poate gasesti ceva interesant pt. tine.

 10. indisciplinatu says:

  Pe cand un studiu aprofundat si un articol despre capitanesele-maioresele si lt.”colonelesele”….venite pe “filiera indirecta’????
  E plin ministerul de asemenea specimene care mai de care mai “valoroase”!!!

 11. Nimeni says:

  @indisciplinatu – pardon! Se zice “filieră strâmbă” nu “indirectă”… sau, la alegerea clientului, “ofițeri instant” cu studii universitare de extremă durată la universitatea de apartament Biotera.

 12. Johnny says:

  indisciplinatule, uiti de adjutantele facute subofiteri la 40 de ani desi nici-o lege nu permite, uiti de majorica femele sau masculi treziti peste noapte cadre militare, uiti de tinerele si tinerii absolventi de Spiru care au devenit ofiteri ai armatei romane. Cam asta este corpul de cadre actual in armata (bineinteles ca nu generaliz dar probabil ca cifra se duce undeva la 20%). Cu asa specialisti mergem noi inainte?

 13. Nimeni says:

  @Johnny – cei cu școli militare o să meargă înainte… da’ pe jos. Ceilalți, o să meargă și ei… da’ cu mașina.

 14. ELENA says:

  @all
  Toata lumea are dreptate! Am zis ca nu postez nimic la materialul ascesta, dar nu ma pot abtine.
  1. Fata de situatiile astea, cand sunt aduse in MApN, pe criterii politice, tot felul de personaje feminine (obligatoriu, in functii de conducere) – cum credeti ca se simt absolventele de scoli militare, cele care au facut instructie adevarata, cot la cot cu barbatii (si sa nu ma contraziceti, ca stiti ca asa a fost, cel putin in perioada ’80-’89!), care mai au si o facultate la stat, sau Academia militara (si aia facuta “pe bune”) si un master de specialitate sau un postuniversitar, sau studii in strainatate, iar acum trebuie sa fie in subordinea …. uite, ca nu mai am cuvinte!?
  Cat despre cele facute ofiteri sau subofiteri … “la apelul bocancilor”…
  2. Despre parfumuri frantuzesti, ce sa zic? Le-am iubit dintotdeauna si daca a trebuit sa aleg intre … o paine si un Chanel 5, ce credeti ca am ales?
  Si, la drept vorbind, cred ca si dumneavoastra va place mai mult cand in urma unei femei ramane o urma usoara de parfum frantuzesc, decat … un miros puternic de lacramioare de padure!

 15. rezervistul says:

  @ELENA-DACA NU ESTI DUSA CU PLUTA ,VEI ALEGE CU SIGURANTA___PAINEA

 16. ELENA says:

  @rezervistul
  Ba uite ca nu aleg painea!

 17. micutzul says:

  @ toatalumea

  Dragelor si dragilor , incet incet incepeti sa va aprindeti si va luati de gat intre voi, in loc sa/i luati pe cei vinovati.
  Recunosc ca dimineata este superb sa gasesti pe perna un miros fin de coco, in loc sa gasesti o paine…. CE IMAGINE .
  Toti barbatii stim ca femeia este ca o sageata bine tintita. Acolo unde se infige , desface … ghearele si nu mai poate fi scoasa. Asa s/a intamplat si in ministere, unitati, toti comandantii si sefii au cate o sageata infipta. Cat despre cele reale cu veleitati militare, tot respectul, sunt niste rachete adevarate..

 18. rezervistul says:

  @ELENA-cap de femie, ce sa-i faci.

 19. Generalul Lahovary says:

  Un articol nu doar de calitate, ci si util daca ar ajunge unde trebuie.
  Istoria militara va retine pentru aceasta epoca NEAGRA numele unor mARIN, gURGU & zISU. oprea, fratila, munteanu t., gavrila g. , georgia g. voicu etc. De ani de zile fac RAU institutiei la care, nu putini, inca mai tin.

 20. stops says:

  LICITATIE
  BIROU ( PIESA DE MOBILIER) / INCAPATOR/ NUC 1900 /PORNIRE 3000 EURO/RON LA SCURS/ A SALVAT INTREAGA REDACTIE LA RASCOALA 1989 INCLUSIV 2 DACTILOTIPE(ACTUALMENTE PR-ISTE la festivalul cazon PODUL MINCINOSILOR – HERMANsighiu -cu gradul de SUBLOCOTENENT-COLONEL)
  NOMINALIZAREA REDACTIEI FIIND INTERZISA RUGAM ABTINERE DE LA COMENTARII ALLINCLUSIVE PE miliTAUR.infomondo … PENTRU RATINGUL NOSTRU VA RUGAM TOTUSI SA INSERATI NO COMMENT DE * SAU **SAU ***SAU **** SAU *****
  STOPS

 21. Mihaela V. Szechely says:

  Intamplator, (caile Domnului sunt infinite si incurcate…) navigand pe Internet (amuzanta aceasta sintagma pentru una ce sufera de rau de inaltime, de mare si de avion!), am gasit acest site care facea trimiteri la numele meu. L-am citit uimita, recunosc, nestiind la ce sa ma astept. Efectul: ca orice fiinta umana, sunt si eu posesoarea unui “strop” de vanitate, prin urmare declar publicului cititor ca mi-a facut o reala placere si bucurie constatarea persoanei ce se afla in spatele nickname-ului “micutzul”. Multumesc frumos! O seara buna!

 22. micutzul says:

  @ Mihaela V Szechely

  Sarutmana, este o placere deosebita sa stau de vorba cu dv. dupa atata timp si o placere si mai mare imi da faptul ca va aduceti aminte. Pentru noi cei care postam in acest loc este o perioada neagra. Dumneavoastra aveti o experienta politica deosebita, cunoasteti lucruri pe care noi nu le intelegem. Pentru mine cel putin ar fi o placere sa stiu ca din cand in cand ne vizitati si in limita timpului si a rabdarii sa ne mai luminati cu sfaturi din mediul politic. Cu deosebita stima si respect Maior (r) CRISTIAN DORIN MICU