Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata română va dona echipamente militare Libanului

TAB-71 - o categorie de tehnica de care armata are in excedent cateva sute de bucati foto www.armyrecognition.com

În cadrul conferinţei de presă comune a Preşedintelui României, Traian Băsescu şi Preşedintelui Libanului, Michel Sleiman, Traian Băsescu a declarat că România este gata să doneze echipamente militare şi muniţie pentru consolidarea capacităţii de luptă a armatei libaneze.

“L-am asigurat pe domnul preşedinte că România este gata să contribuie la consolidarea stabilităţii Libanului, plecând de la premisa ca în momentul de faţă stabilitatea Libanului este vitală pentru securitatea regiunii. În discuţii, am precizat că România este gata să doneze echipamente militare şi muniţie pentru consolidarea capacităţii de luptă a armatei libaneze. Şi, de asemenea, l-am asigurat pe domnul preşedinte că suntem gata să mărim numărul de burse acordate studenţilor libanezi, în funcţie de priorităţile de pregătire pe care le are guvernul libanez. De asemenea, în cadrul relaţiei bilaterale, suntem gata să pregătim în Academia Militară ofiţeri pentru armata libaneză şi, de asemenea, cadre pentru ordine publică sau pentru intervenţii în caz de dezastru”, a afirmat Băsescu la Palatul Cotroceni.

La rândul său, preşedintele libanez a precizat că s-a discutat despre “consolidarea relaţiilor de cooperare economică, comercială, tehnică, culturală între România şi Liban, încurajării investiţiilor reciproce între cele două ţări, în special în domeniul energiei, al turismului, comunicaţiilor, al industriei şi al sectorul bancar”.

Potrivit preşedintelui libanez, în cadrul întrevederii de la Palatul Cotroceni s-a discutat şi despre revigorarea procesului de pace israeliano-palestinian, ocazie cu care a reafirmat “refuzul Libanului faţă de oricare formă de stabilire a refugiaţilor palestinieni pe teritoriul său”.

Şeful statului libanez efectuează în perioada 27 – 29 februarie o vizită oficială în România.

sursa: Departamentul de Comunicare Publică al Preşedinţiei României

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

7 Responses to “Armata română va dona echipamente militare Libanului”

 1. sorin says:

  Sper sa nu ne facem de rusine daruindu-le toate harburile aflate acum in dotarea armatei noastre.Acum ar fi momentul sa le donam tehnica cat mai performanta, de productie interna, ca sa ne facem reclama la produsele noastre.

 2. Patrik says:

  ,,,,,,,,ar fi momentul sa le donam tehnica cat mai performanta, de productie interna, ca sa ne facem reclama la produs – asta nu se doneaza , eventual se vinde !
  Vor da jafurile ce ne-au mancat tineretea ! Libanezii le vor topi si vor face ceasuri…elvetiene!

 3. sorin says:

  Ca sa vinzi un produs, prima data ii faci reclama, iar daca cineva care il foloseste, isi exprima totala multumire fata de acest produs, sansele sunt foarte mari ca produsul tau sa fie achizitionat de mai multi cumparatori.

 4. Bure Bista says:

  Ai glumit, nu?

  Pai ce noi avem tehnica noua de donat?

  Noi nu avem pentru noi!

  Iti dai seama ca noi am adus si harburile plimbate prin Irak 6 ani care oricum erau vechi.

 5. Patrik says:

  ..Este valabil pentru varza ,branza….etc! Tehnologia militara de ultima generatie (oricare ar fi ) nu se vinde!!
  Reclama se face prin ..Irak ,Afganistan si apoi dupa ce-i depasita ..se vinde!!

 6. Te pomenesti ca depozitarul interesului national, Oprea de la UNEPUROI, fireste, vrea si ceva voturi de la libanezii cu cetatenie romana! Sa nu uitam: IESI AFARA J.O.!!!!!smart phones reviews

 7. iceparu says:

  daca e pe degeaba ,sa fie primit.TAB-urile mi-au mancat multi ani din viata.Decat cu tab mai bine pe bicicleta.