Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata României are un nou ministru

Gabriel-Beniamin Leș - foto capital.ro

Gabriel-Beniamin Leș – foto capital.ro

Începând cu 4 ianuarie 2017 Ministerul Apărării Naționale are un nou ministru în persoana dlui. senator PSD Gabriel-Beniamin LEȘ.

Potrivit CV-ului postat pe site-ul Senatului României, dl Leș este fost secretar de stat la MApN, șef al Departamentului Armamante, în perioada octombrie 2015 – octombrie 2016.

Experiența sa militară este completată cu absolvirea Colegiului Național de Apărare (de 4 săptămâni) și a particpării pentru 2 săptămâni (mai mult de vacanță – începând cu 22 decembrie 2016) în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională.

Din păcate, potrivit unor informații,  dlui ministru îi lipsește stagiul militar, deși vârsta dânsului sugerează că trebuia să-l aibă satisfăcut, acesta fiind obligatoriu când dânsul avea vârsta de încorporare. Să sperăm că informațiile sunt eronate.

Economist la bază, ministrului îi lipsesc din biografie trei ani între absolvirea liceului și începerea facultății. Dacă nu a făcut armata înseamnă că s-a ocupat de propria firmă unde era designer .

Preocupările militare le-a descoperit odată cu urmarea celor 4 săptămâni de curs la Colegiul Național de Apărare unde a fost trimis de partid pe când era secretar de stat în MApN.

Sperăm că experiența de economist preocupat de merceologie și expereința de la Agenția de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA), Satu Mare, îi va oferi viziunea necesară pentru conducerea Ministerului Apărării Naționale, minister care-și propune achiziții de tehnică militară de miliarde de euro.

Suntem convinși că după experiențele terifiante de la Apărare cu domnii Babiuc, Frunzăverde, Atanasiu, Stânișoară, Oprea și Dușa  prestația dlui. Leș va fi una remarcabilă.

Altfel spus, ministrul are o casă în Satu Mare, 2 mașini din 2009 și 1994, un depozit de 31.500 euro și un credit de 34.000 lei care va fi plătit anul acesta și venituri – doar din salarii – cumulate cu a soției (consilier juridic la Consiliul Județean Satu Mare) de puțin peste 101.000 lei în 2016. Activitatea propriei firme este suspendată.

Dl. Leș a fost propulsat de partid  în funcții precum cele de consilier local, viceprimar, subprefect, director APIA – toate la Satu Mare, de unde a ajuns secretar de stat la MApN.  Gabriel Beniamin Leş, are vârsta de 41 de ani, este căsătorit şi are trei copii.

 

CV-ul conform Senat


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Armata României are un nou ministru”

  1. ifrim says:

    Cam subtirel CVul pt. un ministru la aparare, dar sa vedem faptele!

  2. Bure Bista says:

    Sa pana la urma cum e cu stagiul miliotar?