Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata României cinstită de profesorii şi studenţii de la specializarea studii de securitate de la Cluj

Divizia 4 Infanterie "Gemina" Cluj-Napoca

Studii de Securitate UBB

În preajma sărbătorii oficiale a Zilei Armatei României, studenţii şi profesorii programului de studii de securitate a Facultăţii de Istorie şi Filosofie de la Universitatea “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, au fost primiţi de profesorii – generali şi colonei -, la Comandamentul Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

Comnandantul Diviziei, general de brigadă dr. Dumitru SCARLAT şi locţiitorul comandantului, general de brigadă dr. Ioan MANCI s-au dovedit nişte gazde perfecte, vizita de studii transformându-se treptat într-o întâlnire degajată.

Prezentarea comandantului, plină de conţinut, s-a dovedit un instrument util în orientarea studenţilor în ceea ce înseamnă sistemul naţional de apărare, Armata României şi componenta ei, Divizia 4 Infanterie “Gemina”. Întrebările studenţilor au fost multe şi neiertătoare: misiunile militarilor români din Afganistan, riscurile şi ameniţările pe care aceştia le înfruntă, precum şi rostul prezenţei militarilor români în Afganistan.

Şi cum întâlnirea a fost şi un prilej pentru cinstirea trecutului glorios al Armatei României, vizita s-a încheiat cu un tur al sălii tradiţiilor Diviziei 4 Infanterie “Gemina”.

Trebuie subliniat că programul de studii de securitate a Facultăţii de Istorie şi Filosofie beneficiază de aportul unor cadre didactice care provin din instituţiile ce aparţin sistemului naţional de apărare: Armata României, Poliţie, Jandarmerie ş.a.,  precum şi a unor foste cadre militare care au activat în cadrul acestora. Astfel, alături de valoarea ştiinţifică ridicată a corpului didactic al UBB, programul beneficiază de expertiza unor excelenţi specialişti în domeniu, care aduc plus valoare programului de studii.

InfoMondo Militar

Etichete: , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata României cinstită de profesorii şi studenţii de la specializarea studii de securitate de la Cluj”

  1. LICA says:

    26.500 de fosti militari de cariera , ramin in continuare UMILITI SI PROFANATI cu legea pensiilor militare de stat anulata, basca si cu pensiile taiate , datorate supozitiei ca ar avea “PENSII NESIMTITE”.