Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata rusă: înzestrare masivă cu sisteme anti-rachetă S-400

S-400 Battery Components foto Missiles.ru

S-400 Battery Components foto Missiles.ru

Directorul general al Almaz-Antey, Vitaly Neskorodov, a anunţat că armata rusă va primi începând cu 2013, în înzestrare sisteme anti-rachetă S-400 pentru cel puţin două sau trei regiment.

În prezent, armata rusă are cinci regimente de S-400 (două la Moscova, unul în Flota Pacificului, unul în flota din Marea Baltică şi unul în Districtul Militar de Sud).

“Instalaţiile pentru 1 regiment vor fi livrate Forţelor Armate în acest an. Potrivit documentelor, vom produce instalaţii pentru două sau trei regimente anual. Anul viitor, producţia va creşte”, a spus Neskorodov.

Primul regiment echipat cu sistemul S-400 a devenit operaţional în 2007, fiind dislocat în oraşul Elektrougli,  aflat în apropierea Moscovei.

S-400 este un sistem de apărare anti-rachetă sol-aer de nouă generaţie, conceput pentru a distruge toate mijloacele actuale şi viitoare de atac aerian şi spaţial, precum şi avioane de luptă şi rachete de croazieră.

 

Sursa : Army Recognition

 

Bianca Simion, InfoMondo Militar

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

5 Responses to “Armata rusă: înzestrare masivă cu sisteme anti-rachetă S-400”

 1. szilard says:

  Se spune ca sint mai bune ca Patriot-urile americane(care sint super).

 2. Balcifer says:

  Toate sunt foarte bune in situatii….normale ! Toate pot fi pacalite in situatie de criza ! Trimiti spre un obiectiv 20 de proiectile-recheta !19false si una cu incarcatura !Sa aleaga !

 3. Balcifer says:

  flash..

 4. szilard says:

  Si alea fase costa euroi grei(sa zboare 100 km)…
  Ai vrut sa zici invizibile – cum sint multirolurile noastre.

 5. Florin says:

  Pacat ca armata noastra nu se poate dota cu S 400.