Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata rusă – pregătită să atace Ucraina în “orice moment”?

Militari ruşi dislocati in Crimeea.foto observatortvArmata rusă este pregătită să atace Ucraina în “orice moment”, a declarat ministrul ucrainean al Apărării, Andrei Parubi, citat de AFP şi MEDIAFAX.

“Obiectivul lui Vladimir Putin nu este Crimeea, ci întreaga Ucraină. Trupele ruse sunt mobilizate la frontiere şi sunt pregătite să atace în orice moment”, a declarat Andrei Parubi, cu ocazia unui miting proeuropean desfăşurat la Kiev.
Rusia a finalizat procedurile pentru anexarea oficială a fostei regiuni ucrainene Crimeea.

Statele Unite şi Uniunea Europeană consideră Crimeea drept parte a Ucrainei şi au adoptat sancţiuni economice şi politice contra Rusiei.

 

sursa: AFP, MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata rusă – pregătită să atace Ucraina în “orice moment”?”

  1. szilard says:

    Crimeea nu a fost anexata, a fost dorinta populatiei de acolo, Crimeea oricum era Republica independentra si a fost oferita cadou ucrainienilor in ’56 de catre Hrusciov.
    La fel cum s-a destramat fosta yugoslavie sau cehoslovacii, numai nici Croatii sau celelalte tarisoare mai mici nu au dorit alipirea cu alte tari mai mari.
    Daca Republica Moldova se lipeste de Romania, nu inseamna ca fost anexata si violata(in acest caz va trebui sa se prelueze probe biologice de stabilire a paternitatii).