Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană a preluat controlul asupra bazei militare 80 din Alep

Armata siriană a reuşit să preia controlul unei baze militare strategice situate în apropierea aeroportului internaţional din oraşul Alep (nordul Siriei).
Respectivul obiectiv se afla, din luna februarie,  în mâinile forţelor rebele, transmite agenţia France Presse, citată de AGERPRES.
“Valoroasele noastre forţe armate controlează total Baza 80 şi împrejurimile sale”, s-a anunţat la postul public de televiziune sirian.

La rândul său, Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDH, organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra) a anunţat preluarea controlului asupra Bazei 80 de către forţele guvernamentale siriene, după trei zile de lupte violente soldate cu cel puţin 95 de morţi de ambele părţi.

Potrivit bilanţului realizat de OSDH, “43 de rebeli, 20 de jihadişti din organizaţia Statul Islamic în Irak şi Levant şi din Frontul Al-Nosra şi 32 de militari din cadrul forţelor guvernamentale siriene şi-au pierdut viaţa, citează AGERPRES.

 

Sursa> AGERPRES

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.