Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană atacă bastioanele opozanţilor regimului sirian

După atacurile împotriva opzanţilor regimului dictatorial al lui Bashar Al Assad, executate în nordul ţării, armata siriană îşi extinde ofensiva şi în est.

În nord armata a atacat localitatea Maarat al Numaan, iar în prezent tancurile siriene sunt semnalate în est, în localitatea Deir-al-Sor, la graniţa cu Irakul.

În zonă se află şi cele mai bogate zăcăminte de petrol ale Siriei.

În oraşul Maarat al-Numaan, care este un important centru de pelerinaj, populaţia a fost chemată prin megafoanele moscheelor să se refugieze din calea trupelor. Mai mult de două treimi din locuitori au părăsit deja oraşul. Refugiaţii mai relatează că mai mulţi soldaţi ar fi dezertat cu ocazia pătrunderii în Maarat al-Numaan.

De la debutul protestelor împotriva regimului sirian condus de preşedintele Bashar al-Assad, cu trei luni în urmă, armata a ucis, potrivit unor activişti ai drepturilor omului, 1300 de civili. Au fost ucişi de asemenea 300 de militari.

Potrivit mai multor surse, 9000 de sirieni s-ar fi refugiat deja în Turcia şi alţi 5000 în Liban.

Toate aceste date nu pot fi însă verificate fiindcă guvernul de la Damasc a îngrădit sever activitatea jurnaliştilor străini aflaţi în ţară.

sursa: Deutsche Welle

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.