Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană declară că a reuşit înăbuşirea revoltelor

Armata siriana deplasandu-se pentru inabusirea revoltelor antiprezidentiale mai 2011 foto RIA Novosti

Un oficial militar sirian a declarat pentru RIA Novosti că armata siriană va finaliza în curând operaţiunea militară desfăşurată la Homs, al treilea oraş ca mărime al Siriei.

În Homs au avut loc în ultimele zile puternice mişcări de protest împotriva regimului Bashar al-Assad.

Conform rapoartelor oficiale, mai mulţi “terorişti” au fost ucişi sau răniţi şi zeci de “persoane căutate”, au fost arestate în timpul operaţiunii.

Trupele sunt în prezent într-o operaţiune de scotocire după “grupuri teroriste”, a declarat sursa.

În raportul oficial se arată că “autorităţile au impus respectarea legii cu calm, folosindu-se armamentul doar pentru auto-apărare.

Consilierul şi purtătorul de cuvânt al preşedintelui sirian Bashar al-Assad, Bouthaina Shaaban, a declarat pentru New York Times că “sfârşitul poveştii este aproape”.

Aproximativ 800 de persoane au fost ucise de la izbucnirea  la mijlocul lunii martie a protestelor pro-democratice împotriva regimului dicatorial al preşedintelui Bashar al-Assad. Sute de protestatari au fost arestaţi de către forţele de securitate siriene, efectuându-se în repetate rânduri raiduri din casă în casă la Homs, Banias, capitala Damasc, şi Deraa.

sursa: RIA Novosti

Etichete: , , , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata siriană declară că a reuşit înăbuşirea revoltelor”

  1. vlase says:

    Oare de ce nu invata popoarele din greselile altora – bunaoara din cea a romanilor.Cu timpul s-a aflat ca la revolutia romana au contribuit diverse servicii secrete ca:Mosad,KGB ,cele maghiare,sarbesti etc dar si marea prostie a romanilor.In spatele “revoltelor” din tarile arabe oare cine o fi [ in afara prostiei care se pare ca a devenit sport international ] ? Deocamdata in baza unei logici elementare putem banui Israelul care are interes sa aiba in jur tari slabe, macinate din interior. Dar alte cauze ? Apropo de ridicolul unor motivatii ale revoltelor siriene :am citit ca unii sunt nemultumiti de faptul ca o parte din telefonia mobila apartine unui apropiat al presedintelui Basar.Eu le-asi raspunde:ziceti mersi ca cel putin proprietarul e sirian – noi an praduit si am vandut tot la straini inclusiv telefonia fixa care in alte tari constituie obiectiv strategic