Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata siriană foloseşte tancuri împotriva protestatarilor

În cursul zilei de sâmbătă dimineaţa, 07 mai, armata siriană a intrat cu tancuri în oraşul Banias, în nord-vestul ţării, unul dintre bastioanele mişcării de contestare a regimulu.

Comunicaţiile şi electricitatea au fost întrerupte. Tancurile încearcau să se îndrepte spre cartierele din sudul oraşului, loc de concentrare al manifestanţilor. Mai multe tancuri încercuiesc oraşul vecin Bayda.

Mai mulţi locuitori au “format scuturi umane” pentru a împiedica tancurile să avanseze spre aceste cartiere.

Oraşul Banias era încercuit de armată de peste o săptămână. Miercuri seara, forţele de securitate au consolidat asediul asupra oraşului Banias, unde mii de persoane au manifestat împotriva regimului.

Armata a mobilizat tancuri şi trupe suplimentare în jurul oraşului în ultimele zile.

O operaţiune similară a fost executată de armată la Deraa unde la 25 aprilie, soldată cu zeci de morţi. Deraa este centrul protestelor împotriva regimului dictatorial al lui Bashar al-Assad.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.