Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata SUA a efectuat cu succes un test al sistemului de apărare antirachetă

Armata americană a efectuat cu succes un test al sistemului de apărare antirachetă. O rachetă balistică având raza de acţiune de 1000 de kilometri a fost interceptată cu ajutorul unei instalaţii defensive aflate la sol, pe una din insulele Arhipelagului Hawaii.

Testul a simulat condiţii asemănătoare situaţiilor reale de luptă, în care pentru doborârea unei ţinte sunt necesare mai multe rachete.
De aceea au fost lansate două rachete, dintre care una a lovit ţinta, iar cealaltă a fost detonată de la distanţă.

Este pentru prima dată când Pentagonul foloseşte două interceptoare în testele pentru scutul antirachetă. Sistemul este destinat interceptării rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Acest exerciţiu vine la scurt după ce Coreea de Nord şi-a anunţat intenţia de a lansa un satelit de telecomunicaţii în primele zile ale lunii aprilie.

Statele Unite şi aliaţii lor consideră că este vorba, în realitate, de un nou test cu rachetă cu rază lungă de acţiune.

Sursa: Realitatea

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Armata SUA a efectuat cu succes un test al sistemului de apărare antirachetă”

  1. DE CE BAL says:

    Obama avea nevoie de un “as in maneca” la dialogul cu Medvedev. Ca din intamplare…