Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata SUA cere militarilor din Irak să nu citească documentele publicate de WikiLeaks

Armata americană a postat pe pe reţeaua armatei NIPRNet, folosită de militarii americani din Irak, o avertizare pentru ca documentele publicate de WikiLeaks să nu fie consultate, în scopul de a-i ţine pe militari departe de aceste dezvăluiri.

Această avertizare apare automat când utilizatorul încearcă să acceseze unele site-uri de informaţii. Ea îi sfătuieşte pe militari să nu citească, să nu descarce şi să nu trimită conţinutul documentelor WikiLeaks, sugerând că acest lucru ar putea fi ilegal.

“Conform normelor Ministerului Apărării (…) tot personalul trebuie să evite consultarea pe NIPR a articolelor publicate de WikiLeaks”, precizează mesajul.

Dar armata nu a blocat Internetul, a afirmat un purtător de cuvânt.

“Forţele americane din Irak (USF-I) nu au blocat niciun site”, a declarat sergentul Kelli Lane, într-un e-mail adresat AFP.

“Armata a postat un avertisment cu privire la uşurinţa cu care documentele secrete publicate de WikiLeaks pot fi consultate pe Internet”, a adăugat ea.

Lane a precizat că nu este vorba decât despre o avertizare, care nu împiedică militarii să acceseze site-urile de informaţii. Ea nu oferă precizări cu privire la numele site-urilor vizate de acest avertisment.

WikiLeaks a început în ultimele zile să publice o parte din cele 250.000 de documente diplomatice americane, provocând o undă de şoc în cancelariile din întreaga lume.

Lane a declarat că armata americană nu a adresat nicio avertizare utilizatorilor de Internet la precedentele publicări de documente confidenţiale de către WikiLeaks.

sursa: MEDIAFAX

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.