Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Armata sub “asaltul” “Furnizorilor Militarilor Români”

Conform unui comunicat MApN, Ministerul Apărării Naţionale a iniţiat implementarea programului “Furnizorii Militarilor Români” care se va adresa societăţilor comerciale ce vor dori să ofere produse şi servicii angajaţilor M.Ap.N., militarilor în rezervă, cât şi familiilor acestora.

Astfel, personalul militar şi civil va beneficia de reduceri şi facilităţi la achiziţia de bunuri şi servicii oferite de furnizorii care vor intra în program. Aceştia vor primi Diploma de “Furnizor al Militarilor Români”, pe care o vor putea afişa în toate unităţile lor, vor fi introduşi în catalogul cu furnizorii agreaţi şi îşi vor putea prezenta ofertele direct către militari.

Identificarea furnizorilor se va realiza de către Comisia pentru implementarea programului. Aceasta a început deja să funcţioneze, iar prima listă de furnizori urmează să fie generată până la sfârşitul anului 2012.

Societăţile comerciale vor trebui să respecte o serie de principii de bază, printre care respectarea obligaţiilor legale faţă de statul român, transparenţa costurilor şi claritatea ofertelor, consecvenţa de tratament pentru întreg personalul militar şi membrilor familiilor acestora, precum şi acordarea statutului de “cel mai bun client”, cu ajustările de preţ corespunzătoare. Legislaţia în vigoare pentru protecţia consumatorilor va fi strict respectată.

Designul Diplomei de “Furnizor al Militarilor Români” urmează să fie stabilit prin concurs online, primul de acest gen derulat în cadrul forţelor armate române. El se va desfăşura în perioada 20 august – 30 septembrie şi se adresează tuturor militarilor români. Cele mai bune trei propuneri (relevanţă, originalitate, creativitate) vor intra, între 20 şi 30 septembrie, în faza de jurizare online, iar câştigătorul va fi anunţat pe site-ul M.Ap.N. pe 30 septembrie. Regulamentul concursului va fi publicat în integralitate în Focus-ul nr.12 şi pe site-ul M.Ap.N.

Programe similare funcţionează cu succes în mai multe ţări membre ale NATO, printre care SUA, Marea Britanie şi Franţa.

sursa: Biroul de Presă al Ministerului Apărării Naţionale

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

8 Responses to “Armata sub “asaltul” “Furnizorilor Militarilor Români””

 1. gheo says:

  Mda, ar fi un lucru bun dar, stiti ce sa intamplat cu vestitele “economate” pentru pensionari ?, au beneficiat de “niste facilitati”, in realitate ca economate au functionat destul de putin, au beneficiat de “facilitatile … pentru multe altele” si mult timp pana a transpirat “aranjamentele” si in rest … a fost de fapt, un “aranjament” pentru “smecheri” si aranjamente politice !!!

 2. vasile says:

  Astronautului Dumitru Prunariu, general în rezervă, i s-a redus pensia cu 70%

  Lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în Cosmos, i s-a diminuat cu 70 la sută pensia militară dintr-un motiv, spune el, “halucinant”: pentru cei trei ani cât s-a pregătit în URSS pentru zborul în spaţiu şi pentru călătoria în Cosmos în sine, nu există documente justificative luate în considerare la recalcularea pensiei.
  Prunariu, care este general şi pensionar militar, a povestit miercuri seara că “el a fost cel care a căutat prin toate unităţile militare pe unde a fost angajat hârtiile cerute, pe care le-a trimis apoi la minister”.
  “Nu-mi face deloc plăcere să abordez acest subiect. Am depus în luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la începutul carierei mele şi acum, în ianuarie, pensia mi-a venit 30 la sută din valoarea pe care am avut-o în decembrie. Nu ştiu dacă au fost luate în considerare acele documente”, a spus Prunariu.
  “Ştiu că anumite date lipsesc, adică exact perioada în care am fost în pregătire pentru spaţiul cosmic. Nu s-au găsit documentele din momentul în care am intrat în aviaţia militară, din 13 martie 1978, până când m-am întors din pregătire timp de trei ani de zile din orăşelul stelar şi mi-am început activitatea oficială la comandamentul aviaţiei militare. Doar de atunci mi se găsesc salarizarea şi documentele justificative”, a mai adăugat generalul Prunariu, citat de cotidianul Gândul.
  Sursa: MEDIAFAX, Gândul

 3. indisciplinatu says:

  De-a lungul ultimilor 20 de ani si ceva nu s-a facut nimic pentru armata,..chestiile astea cu iz de smecherie, pentru mine cel putin, nu au finalitate. Motivul pentru care nu vad finalizarea proiectului este pur si simplu lipsa de respect a societatii fata de armata.

 4. mos martin says:

  Pentru o informare cat mai corecta , toti cei care reclama scaderea pensiei ar trebui sa spuna clar…..in dec 2010 aveam…..lei iar pensia recalculata/revizuita este de …..in prezent…..fara ocolisuri…altfel…toate plangerile nu prea au valoare…..evident ar trebui sa aiba bunul simt si sa spuna cati ani a slujit sub drapel fiecare…ani efectivi…nu inchipuiti…..iar chestiunea cu documentele justificative lipsa…..nu prea tine…intr-un sistem ordonat ca Armata…..poate unii au mai dat cu subsemnatul pe la alte entitati…..si de aici confuziile si lipsurile…..

 5. arti78 says:

  Stirea este ultraveche si, in fapt, facea referire la pensia din ianuarie 2011, cand toata rezerva armatei (ei, ash, rezerva, asa imi place mie sa spun, ca de fapt…) a primit pensiile calculate pe salariul mediu pe economie.

 6. al - adin says:

  Stirea e veche. Ori Mediafax blufeaza ori cel care a preluat-o de acolo nu s-a uitat la data. Ulterior Prunariu a specificat ca pensia a revenit la cifra anterioara.

 7. indisciplinatu says:

  @mos martin
  oi fi vrand sa-i contabilizezi mneata’…ei ce sa-ti povestesc!!!??

 8. dan says:

  ok…foarte buna initiativa dar lipseste jumatate….beneficiile furnizorului care sunt????…la obligatii implicit trebuie si niste drepturi…altfel…din punctul lor de vedere nu vad care ar fi interesul mai ales ca….banii…vin cum vin dinspre sistemul bugetar