Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Arsenalul de arme chimice sirian duce la încordarea relaţiei Rusia-Occident

Siria harta cu facilitatile de armament chimic foto Christian Science Monitor

SUA, prin senatorul Richard Lugar, au cerut autorităţilor ruse să participe la distrugerea prin eforturi comune a armelor chimice siriene în cazul în care căderea regimului Bashar al-Assad ar putea duce la perderea controlului asupra gestionării armelor chimice.

Rusia a refuzat argumentând că autorităţile siriene sunt capabile să controleze independent armele chimice din ţară şi exclud amestecul Rusiei în acest proces.

Republicanul Richard Lugar a venit cu propunerea de a lichida împreună rezervele de arme chimice ale Siriei după ce Ministerul de Externe de la Damasc a recunoscut existenţa acestora.

Propunerea senatorului american nu a fost primită cu entuziasm de Moscova. Potrivit lui Lugar, principalul argument al ruşilor a fost acela că “Siria nu s-a raliat Convenţiei privind armele chimice, iar acest lucru îi permite să păstreze şi să producă astfel de arme, în timp ce SUA şi Rusia nu sunt deţinătoare de arme chimice”.

sursa: AGERPRES

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.