Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Astronautului Dumitru Prunariu, general în rezervă, i s-a redus pensia cu 70%

Lui Dumitru Prunariu, singurul român care a zburat vreodată în Cosmos, i s-a diminuat cu 70 la sută pensia militară dintr-un motiv, spune el, “halucinant”: pentru cei trei ani cât s-a pregătit în URSS pentru zborul în spaţiu şi pentru călătoria în Cosmos în sine, nu există documente justificative luate în considerare la recalcularea pensiei.
Prunariu, care este general şi pensionar militar, a povestit miercuri seara că “el a fost cel care a căutat prin toate unităţile militare pe unde a fost angajat hârtiile cerute, pe care le-a trimis apoi la minister”.

“Nu-mi face deloc plăcere să abordez acest subiect. Am depus în luna decembrie documentele de salarizare pe care le-am avut de la începutul carierei mele şi acum, în ianuarie, pensia mi-a venit 30 la sută din valoarea pe care am avut-o în decembrie. Nu ştiu dacă au fost luate în considerare acele documente”, a spus Prunariu.

“Ştiu că anumite date lipsesc, adică exact perioada în care am fost în pregătire pentru spaţiul cosmic. Nu s-au găsit documentele din momentul în care am intrat în aviaţia militară, din 13 martie 1978, până când m-am întors din pregătire timp de trei ani de zile din orăşelul stelar şi mi-am început activitatea oficială la comandamentul aviaţiei militare. Doar de atunci mi se găsesc salarizarea şi documentele justificative”, a mai adăugat generalul Prunariu, citat de cotidianul Gândul.

Sursa: MEDIAFAXGândul

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

11 Responses to “Astronautului Dumitru Prunariu, general în rezervă, i s-a redus pensia cu 70%”

 1. Marlon Juvet says:

  Cu 30% domnilor, sau la 70% din valoarea initiala, nu “cu cu 70%”.

 2. victor says:

  Mi-e greata sa mai scriu despre nedreptatea si umilinta facute militarilor de catre niste politruci care au ajuns la putere prin frauda. Nu vad decat emotii murdare ale unora, care in schimbul invidiei sunt de acord cu incalcarea legii. Ar trebui sa zic: tovarasi, fiti de acord cu un venit de 50 dolari pentru toata lumea si … la cazan, precum nord-coreenii. Haideti sa vedem, in cel mai pur mod basescian, ce alte categorii sociale traiesc degeaba? Pai, ce produc domle preotii? Aia adevarati. Asaaa. Apropo, ce produc domle padurarii, ca se plimba toata ziua prin padure. Si asa mai departe. Din cate se vede, doar membri pdl sunt indispensabili, restului populatiei care nu face nimic, sunt niste ticalosi si coate-goale. Vedeti ca se poate demonstra de ce ne sacrifica acesti necrofagi?

 3. CopperNick says:

  Nu ma mir. In definitiv este vorba, asa cum a subliniat cineva, de ofensiva prostilor si incompetentilor impotriva inteligentilor. Ce credeti ca reprezinta un cosmonaut in opinia lui:
  -Boc: un om care nu stie sa coseasca iarba;
  -Anastase: un tip care nu s-a orientat astfel ca primul job sa fie la C.Dep.;
  -Oprea: un militar care s-a spetit ca prostul altundeva decat la logistica;
  -PDL-ist: un fraier. El a devenit cosmonaut dupa o pregatire de 6 ani eu am devenit politician a doua zi dupa ce m-am inscris in PDL.
  @MJ
  Din ce a declarat P dimineata asta rezulta ca a primit 30% din….

 4. John BARTON says:

  IN AMERICA (SI CHIAR SI IN RUSIA) FOSTII ASTRONAUTI ( GRISSOM, ALDRIN, ARMSTRONG, YOUNG ETC, RESPECTIV COSMONAUTZI CA GAGARIN, TITOV, TERESKOVA & COMPANY) SUNT EROI NATIONALI !!!
  SI IN PREZENT, SUNT RESPECTATI UNANIM IAR PAREREA LOR ESTE ASCULTATA – DESIGUR DE CEI CARE AU INTELIGENTA SA O FACA !
  PE CAND LA NOI, ,,, CE SA MAI VORBIM ! CRED CA DACA TOT PARLAMENTUL DA UN EXTEMPORAL CU TEMA “CINE ESTE PRUNARIU SI CE A FACUT EL PENTRU ROMANIA?”, NU CRED CA MAI MULT DE 10% STIU SA SCRIE CEVA …! ASTA ESTE !!! FIECARE TZARA ARE CONDUCATORII PE CARE SI-I ALEGE SI II MERITA… DACA AI LASA SA IMBATRANEASCA IN FOTOLOOLE IN CARE S-AU COCOTZAT !
  IN GENERAL, IMBECILII – CARE DE REGULA NU STIU SI NU RECUNOSC FAPTUL CA SUNT IMBECILI – NU SIMT NICIODATA NEVOIA SA CEARA PAREREA CELOR INTELIGENTI ! BA MAI MULT, CA SA NU SE VADA CA SUNT IMBECILI, SE INCONJOARA DE SUBALTERNI…SI MAI IMBECILI DECAT EI ! ASA CA BIATA TARA AJUNGE SA FIE CONDUSA DE O CLICA DE IMBECILI !

 5. mos teaca says:

  modestie, decenta, bun simt si ceea ce multi dintre noi n-am dat dovada!
  am onoarea sa va salut domnule general prunaru!

 6. disponibilizat says:

  AM STUDIAT TABELUL. MIE RUSINE CA AM FOST OFITER SUPERIOR IN ARMATA ROMANA.MAITRII MILITARI SI SUBOFITERII AU PENSII MULT MAI MARI CA MINE.SI REVOLUTIONARII, GOLANII CARE L-AU PUS PE BASESCU LA PUTERE, AU CU 3 MILIOANE MAI MULT CA MINE, CARE AM SLUJIT TARA SUB DRAPEL 22 DE ANI SI JUMATATE CA OFITER ACTIV.
  RUSINE BASESCULE, NE UMILESTI CONTINUU !
  ESTI CEL MAI MARE DIVERSIONIST !

 7. Carcotasul says:

  Se vehiculeaza ideea de a crea ceva pt gen Prunariu, o forma de renta.
  Dar daca ar urma exemplul Rusiei si ar crea, sa zicem, ordinul //Erou al Romaniei// insotit de o renta viagera, peste o saptamana am auzi, din gura presei, ca au devenit eroi Boc, Falca, Anastase, Igas, Udrea, Popoviciu, Ialomitianu, Baconski et co…..
  Atzi uitat cum a decorat Basescu jumatate din administratia prezidentiala dupa alegeri?

 8. barbatul says:

  A FOST ARESTAT ADYMINUNE. BASE SI-A FACUT DATORIA. AZI PRESA NU MAI VORBESTE DE NOI.PUNCT. APROPOOSS…..CEI DIN PROVINCIE DE CE SA NU VINA IN BUCURESTI? IAR …DIVERSIUNE? ALO.DOGARU!!!! DECAND NE OPRESTI.PANA ACUM AI TOT FACUTO. CU ARHIVA NU PUTEM REZOLVA NIMIC

 9. liviu says:

  Carcotasule…carcotasule ! L-ai bagat la etc. pe cel care ne-a aratat ce expresiv citeste. Pana acum nu-mi dau seama in ce scoli a invatat. Tare-mi doresc sa-i cunosc macar un educator. Sa nu-mi spui sa ma uit la Base, ca pic de pe scaun. Nu cred ca nu presedintele l-a invatat pe domnul ministru al apararii nationale, membru al Guvernului Romaniei, gl. cu patru stele (apel de seara la Palatul Cotroceni), Dl. GABRIEL OPREA, sa fie atat de aspru. Cat mai tine???

 10. Munteanu says:

  Prunariu sa faca cerere de eliberare a a unei adeverinte de venituri (sau de pensie) catre Federatia Rusa. Va garantez ca 30 de zile va primi pensia in ruble! Putin o va face demonstrativ pentru a-i arata lui Basescu cati bani de pe el!

 11. Valentin says:

  Acest om, prin tot ceea ce a realizat, este unic in aceasta tara.Dar, pentru actualii guvernanti si pentru cei care executa ordinele acestora (indiferent de ,,tinuta” in care sunt imbracati), acest om este un simplu numar de dosar (de pensionare), care trebuie procesat/recalculat.Noi punem suflet, ne revoltam la toate neregulile,marsaviile si ilegalitatile, credem si avem sperante in institutiile si legile acestui stat, dar, zi de zi, vedem si simtim o cruda realitate, realitatea noastra, a celor multi…Oare cat mai trebuie sa rabdam, cat mai rezistam in aceasta dictatura a incompetentei, a minciunii si hotiei, a promovarii nonvalorilor, a umilintei nationale de catre o mana de oameni?