Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac armat într-o unitate militară britanică din Irlanda de Nord

Doi militari britanici au fost ucişi cu focuri de armă, după ce persoane necunoscute au atacat o cazarmă a armatei britanice locată în Irlanda de Nord. Anunţul a fost făcut într-un comunicat al Ministerului Apărării, citat de BBC.
Alţi patru angajati ai bazei militare Massereene au fost răniţi în cursul atacului produs în localitatea Antrim, la nord de Belfast.

Deocamdată nimeni, nu a revendicat atacul, însă oficialii susţin că el ar fi fost concretizat de membri din Armata Republicana Irlandeză (IRA).

Secretarul pentru Irlanda de Nord, Shaun Woodward, a condamnat atacul, despre care a spus că este un “act de un barbarism criminal”.

Incidentul este anchetat de Serviciul Poliţiei din Irlanda de Nord.
Sursa: BBC

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Atac armat într-o unitate militară britanică din Irlanda de Nord”

  1. Piticul says:

    Somnul ratiunii naste monstri.

  2. DE CE BAL says:

    O campanie de justificare a unei implicari britanice non-stop.