Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac cu bombă împotriva ambasadorului american în Irak

Ambasadorul american în Irak, Christopher Hill, a scăpat nevătămat dintr-un atac cu bombă îndreptat împotriva convoiului său, în provincia Dhi Qar. Anunţul a fost făcut pe 12 iulie de ambasada Statelor Unite la Bagdad, citată de CNN, preluată de MEDIAFAX.
O bombă a explodat în momentul în care coloana oficială a ambasadei trecea prin provincia Dhi Qar. Nici ambasadorul Christopher Hill, nici un alt angajat al ambasadei nu au fost răniţi.

Atacul are loc la două săptămâni după ce trupele americane şi-au încheiat retragerea din oraşele irakiene. Pentru moment nu au fost anunţate alte detalii, iar incidentul este sub investigaţie, potrivit ambasadei.

Dhi Qar este o provincie situată la circa 300 de kilometri sud de Bagdad. Dominată de comunitatea şiită, aceasta a fost printre primele provincii încredinţate forţelor de securitate irakiene. În provincia Dhi Qar au fost dislocaţi între 2003 şi 2009 majoritatea militarilor români.

Sursa:MEDIAFAX; CNN

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Atac cu bombă împotriva ambasadorului american în Irak”

  1. DE CE BAL says:

    Interesant este amanuntul ca nu este precizata localitatea…Brusc americanul numarul 1 din Irak a devenit extrem de vizibil.