Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac cu rachete americane asupra unui cortegiu in Pakistan

Aproximativ 60 de persoane au fost ucise de rachetele lansate de aparate de zbor americane înspre cei care participau la înmormântarea unui bărbat suspectat că ar fi fost lider al talibanilor pakistanezi din Waziristanul de Sud. Anunţul a fost făcut de autorităţile pakistaneze.

Atacul a avut loc pe 23 iunie, în satul Najmarai, din districtul Najmarai, au precizat oficiali din cadrul serviciului pakistanez de informaţii şi martori oculari.

“Trei rachete au fost lansate de aparate de zbor fără pilot după înmormântarea lui Niaz Wali”, a declarat agenţiei Reuters un oficial din cadrul serviciilor pakistaneze de informaţii.

“Am văzut trei avioane fără pilot care au lansat bombe”, a relatat Sohail Mehsud, un locuitor al satului Makeen.

Cele şapte persoane ale căror funerarii au fost încheiate de bombardamentul american erau luptători ucişi în cursul aceleiaşi zile în urma unui atac al avioanelor americane asupra “unui centru de pregătire a talibanilor”, conform oficialilor pakistanezi.

Atacurile de pe 23 iunie au avut loc pe fondul pregătirii unei iminente ofensive a armatei pakistaneze împotriva lui Baitullah Mehsud, liderul talibanilor din Pakistan.

Sursa: Amos News

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Atac cu rachete americane asupra unui cortegiu in Pakistan”

  1. OBAMA says:

    DUPA CE CA AU FOST ECHIPATI, INSTRUITI SI PLATITI DE AMERICANI, PAKISTANEZII IN UNIFORMA MILITARA CONTINUA SA JOACE DUBLU…
    OFENSIVA ANUNTATA NU AR FI FOST PLANIFICATA FARA PRESIUNILE PENTAGONULUI.
    INSTITUTIE (DOD) CARE CASTIGA TEREN, PE ZI CE TRECE, IN DISPUTA CU ANEMICUL OCUPANT AL CASEI ALBE…