Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac cu rachete lansate de UAV-uri americane în Pakistan

Cel puţin 48 de combatanţi islamişti au fost ucişi miercuri, 8 iulie, în urma a două atacuri cu rachetă, lansate de avioane americane fără pilot asupra adăposturilor talibanilor pakistanezi, despre care se crede că sunt celule Al-Qaeda.
Acest atac militar, cel de al treilea în două zile, îl viza pe Baitullah Mehsud, liderul Mişcării Talibanilor din Pakistan (Tehrik-e-taliban Pakistan, TTP). Se presupune că Baitullah Mehsud se adăposteşte în această regiune.
Rachetele, lansate de UAV-uri, au vizat un convoi de vehicule care transportau talibani pakistanezi în regiunea tribală Waziristanul de Sud.

Sursa: MEDIAFAX

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

2 Responses to “Atac cu rachete lansate de UAV-uri americane în Pakistan”

  1. DE CE BAL says:

    De vazut ce se va intampla la convorbirile directe, dintre americani si talibani, anuntate de presa pakistaneza si semnalate de CNN.