Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac de amploare al talibanilor respins de trupele ISAF

Provincia Paktika Afganistan

În cursul zilei de vineri 07 octombrie a.c. trupele ISAF au respins, potrivit propriilor aprecieri, cel mai important atac coordonat împotriva sa din anul 2009.

Atacul a avut loc în provincia Paktika, în districtele Gormal, Sarobi et Barmal, la frontiera cu Pakistanul, şi s-a soldat cu moartea a 25 de insurgenţi.

Pe 7 octombrie s-au împlinit 10 ani de la începutul intervenţiei americane în Afganistan (7 octombrie 2001).

Cel puţin 25 de insurgenţi au fost ucişi de loviturile aeriene şi în schimburile de focuri, iar un militar ISAF a fost uşor rănit de o explozie cu maşină-capcană produsă la aproximativ 300 de metri de un post de luptă atacat.

Provincia Paktika, ca şi regiunile vecine Khost şi Paktia, sunt bastioane ale reţelei Haqqani, legată de reţele talibane şi considerată de americani ca fiind gruparea de insurgenţi afgani cea mai activă, ea aflându-se în spatele mai multor atacuri recente, între care cel comis împotriva ambasadei americane la Kabul la mijlocul lunii septembrie.

sursa: The Times of India

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.