Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac sinucigaş sângeros în Pakistan

Într-un atentat sinucigaş executat în provincia Mohmand, din Pakistan cel puţin 47 persoane şi-au pierdut viaţa şi aproximativ 100 au fost rănite.

Atacul executat de un motociclist kamikaze i-a vizat pe angajaţii unei organizaţii guvernamentale şi a fost executat în jurul orei locale 10.00.

Deflagraţia a avut loc în faţa unui birou al administraţiei locale, unde se distribuiau scaune rulante pentru persoane cu handicap, în apropierea unui penitenciar.

Mai multe imobile au fost avariate, răniţii fiind transportaţi cu ambulanţele la spitale din Peshawar, în provincia apropiată Frontiera de Nord-Vest.

Atacul s-a petrecut în zona tribală din nord-vestul Pakistanului zonă care se confruntă cu un val de violenţe fără precedent, atribuit talibanilor afiliaţi la Al Qaeda.

Provincia Mohmand este considerată fief al Mişcării Talibanilor din Pakistan (TTP), principala grupare a insurgenţilor islamişti din această ţară asiatică.

Din 2008, regiunile tribale din nord-vestul Pakistanului, devenite avanposturi ale mişcării talibane afgane şi pakistaneze şi un veritabil sanctuar al Al-Qaida, au devenit teatru al unei ofensive de amploare a forţelor guvernamentale, angajate în lupta împotriva terorismului.

Peste 3.000 de persoane au fost ucise în diferite atentate, în 2009, în Pakistan, care de trei ani se confruntă cu un val de violenţe fără precedent.

sursa: BBC

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.