Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac terorist asupra cartierului general al armatei pakistaneze

Atacul lansat sambata, 10 octombrie, de talibani asupra cartierului general al armatei pakistaneze din Rawalpindi, de langa Islamabad, urmat de o luare de ostatici, s-a incheiat duminica cu un bilant sangeros: opt militari, trei ostatici si noua atacatori au fost ucisi.

Atacul a fost lansat la primele ore ale diminetii, cu putin timp inaintea rugaciunii de dimineata. Un jurnalist al AFP aflat la fata locului a relatat ca a auzit cel putin doua explozii, urmate de focuri de arma. Au fost luati 42 de ostatici, 39 fiind eliberati in doua randuri iar alti 3 fiind ucisi.

9 agresori au fost ucisi, a declarat generalul Athar Abbas, purtatorul de cuvant al armatei. Al zecelea, liderul grupului Aqeel alias Dr Usman a fost ranit si capturat.

Atacatorii, un grup de barbati inarmati si imbracati in uniforme militare s-a prezentat, la bordul unui microbuz, la intrarea in sediul cartierului general al armatei pakistaneze  si deoarece nu au reusit sa insele vigilenta paznicilor, au deschis focul si au lansat grenade. A urmat apoi o luare de ostatici si asaltul militarilor pakistanezi pentru eliberarea ostaticilor si eliminarea teroristilor. Actiunile s-au purtat atat sambata cat si duminica, ostaticii fiind eliberati in doua actiuni diferite.

In timpul luptelor violente, sase militari, printre care un general de brigada si un colonel, si-au pierdut viata, potrivit unui responsabil al fortelor de securitate.

Miscarea Talibanilor din Pakistan a revendicat atacul.

De teama unor noi atacuri, masurile de securitate au fost intarite la Islamabad si Rawalpindi, orase transformate deja in adevarate fortarete. Masurile de securitate au fost intarite mai ales dupa ce noul lider al TTP, Hakimullah Mehsud, a jurat sa intensifice atacurile impotriva “Americii si Pakistanului” pentru a razbuna moartea predecesorului sau Baitullah Mehsud, care a fost ucis la 5 august.

 

sursa: Pakistan Times

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.