Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atac terorist la o şcoală de tir din Nigeria

Nigeria ethnic foto from bbc20 de elevi şi un profesor au fost ucişi într-un atac terorist ce a avut loc la o şcoală de tir din Nigeria.Persoane înarmate au luat cu asalt o şcoală din Nigeria omorând 20 de elevi şi un profesor pe parcursul weekend-ului, a raportat agenţia naţională de presă.
O anchetă este în curs de desfăşurare pentru a găsi suspecţi.

Nici un grup terorist nu a revendicat încă responsabilitatea pentru acest incident.
Atacul a avut loc în regiunea Yobe, în nord-estul Nigeriei, unde extremiştii islamişti din grupul terorist Boko Haram desfăşoara atacuri în mod regulat.

Şapte elevi si doi profesori au murit într-un atac similar în iunie, în acelaşi stat. Atacul a fost revendicat de Boko Haram, potrivit presei locale.

Autorităţile din centrul Nigeriei se confruntă cu o escaladare a violenţelor într-o regiune plină de tensiuni, atât religioase – între musulmani şi creştini – cât şi etnice.

Sursa: CNN

Simion Bianca, InfoMondo Militar

 

Etichete: , , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Atac terorist la o şcoală de tir din Nigeria”

  1. indisciplinatu says:

    Vorbiti despre atentatul de la Iasi ca e mai “aproape”.
    De cand s-a intamplat, mucles!!! Nu prea se vorbeste de ceea ce s-a intamplat acolo. Se bate saua pe la televiziuni tot cu bacu’.