Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atacatorii de la metroul moscovit făceau parte dintr-un grup de 30 de terorişti-kamikaze

Potrivit The Times, serviciile de securitate ruse suspectează că femeile care s-au aruncat în aer la metroul din Moscova făceau parte dintr-un grup de 30 de terorişti-kamikaze antrenaţi de un lider al rebelilor ceceni.

Agenţi din cadrul Serviciului Federal de Securitate (FSB) analizează ipoteza conform căreia “Văduvele negre” au fost trimise pentru a răzbuna moartea liderului unei grupări din Caucazul de Nord, Aleksandr Tihomirov, cunoscut şi ca Said Buriaţki, suspectat că ar fi implicat în deraierea trenului expres Nevski şi ucis în timpul unei operaţiuni a poliţiei în Inguşetia.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă atacurile au fost o simplă reacţie la moartea lui Tihomirov sau dacă este vorba de o campanie a teroriştilor sinucigaşi.

Primele imagini ale “Văduvelor negre” au apărut după ce poliţia a prezentat fotografii ale resturilor cadavrelor acestora, în încercarea de identificare a atacatorilor.

Cele două femei aveau între 18 şi 25 de ani, părul negru şi caracteristici similare persoanelor din Caucaz.

sursa: The Times

Etichete:


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.