Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atacul sinucigaş din baza CIA din Afganistan executat de un agent dublu iordanian

Presa americană a anunţat, citând foşti oficiali guvernamentali din Statele Unite, că Humam Khalil Abu-Mulal al-Balawi era angajat al serviciului iordanian de informaţii, care oferă sprijin campaniei americane din Afganistan.

Al-Balawi a oferit, conform presei din SUA, noi informaţii cu privire la gruparea Al Qaeda şi la Ayman al-Zawahiri, adjunctul lui Osama bin Laden, agenţilor americani din provincia Khost .Al-Balawi fusese trimis în Afganistan de serviciul iordanian de informaţii pentru a ajuta CIA la găsirea şi arestarea adjunctului lui bin Laden.

Şapte angajaţi CIA şi un ofiţer iordanian din cadrul serviciilor secrete, identificat de presa iordaniană ca fiind căpitanul Ali bin Zeid, şi-au pierdut viaţa în urma atentatului de miercuri.

Foşti ofiţeri CIA au declarat că Zeid era superiorul lui al-Balawi.

Zeid era membru al familiei regale iordaniene şi era considerat un erou naţional, a precizat Bruce Riedel, fost ofiţer CIA şi consilier la Casa Albă.

sursa: NBC News; Guardian

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.