Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Atacuri teroriste cu explozibil introdus chirurgical în corpul atacatorului

Serviciul britanic de informaţii MI5, a obţinut informaţii potrivit cărora organizaţia teroristă Al Qaeda plănuieşte noi atentate împotriva Marii Britanii, comise de terorişti care vor avea bombele introduse chirurgical în corpul lor.

Bombele vor fi introduse în corpul teroriştilor pentru ca acestea să nu fie detectate de scanerele corporale din aeroporturi. Teroriştii de sex masculin vor avea explozibilii introduşi în apropierea apendicelui sau în fese, în timp ce în cazul femeilor aceştia vor fi în sâni.

Experţii au declarat că explozibilul, pentaeritritil tetranitrat (PETN), va fi plasat într-o punguţă de plastic şi introdus în corpul atacatorului, care va fi apoi cusut ca la o operaţie normală. Pentru a detona explozibilii, atacatorul va injecta triperoxid de triacetonă (TATP), cu ajutorul unei seringi, prin piele.

Serviciile de securitate consideră că noua startegie a fost determinată de introducerea recentă a scanerelor corporale în aeroporturi, menite să îi descopere pe terorişti înaintea îmbarcării lor în avioane.

MI5 ar fi descoperit noua ameinţare urmărind discuţiile de pe site-urile arabe de Internet. Acest avertisment vine în urma atentatului eşuat care a vizat în ziua de Crăciun un avion de linie american ce efectua cursa Amsterdam-Detroit.

sursa: Mail On Sunday

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.