Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ataşatul militar al Ucrainei pe lângă ambasada acestei ţări în România – declarat persona non-grata

Ataşatul militar al Ucrainei pe lângă ambasada acestei ţări în România a fost declarat marţi, 3 martie, „persona non-grata” de către România şi expulzat. Ştirea a fost furnizată de agenţia de ştiri Regnum, fără a preciza numele respectivului oficial.

Ar putea fi vorba fie de Anatoliy Yatseniuk, ataşat al Apărării şi Naval, fie Serghii Ilniţskii, ataşat militar, cum apar ei pe site-ul ambasadei ucrainene în România.

Agenţia de presă nu pomeneşte nimic despre scandalul în care Floricel Achim şi bulgarul Marinov Zikolov ar fi vândut secrete militare ale României Rusiei.

Există speculaţii referitoare la faptul că între cele “două scandaluri” ar exista unele conexiuni. Aceasta, deoarece se presupune, deocamdată, că parte din aceste secrete ar fi ajuns şi la un oficial al Ucrainei în România.

Update: Potrivit unor surse ale Evenimentului Zilei, numele diplomatului ucrainean declarat persona non grata pe teritoriul României este Anatoli Yatseniuk, ataşat al Apărării şi Naval la Ambasada Ucrainei din Bucureşti.

Sursa: Gândul, Evenimentul Zilei

Etichete: ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

One Response to “Ataşatul militar al Ucrainei pe lângă ambasada acestei ţări în România – declarat persona non-grata”

 1. DE CE BAL says:

  Este interesant ca de multa vreme se stia de modul in care atasatii militari rusi si ucrainieni, acreditati la Bucuresti, incercau sa racoleze OFITERI bine pozitionati, nu un amarat de subofiter. Povestea este veche.
  De observat ratiunea pentru care acum a explodat balonul de sapun.
  Cu rezerve adecvate trebuie luat in calcul si un posibil scenariu de rupere a Ucrainei, pregatit in laboratoarele occidentale inca din 2000. Si un OK, evident subtil, dat in sensul mentionat.
  Moscova ar sustine tacit reintoarecerea pravoslavnicilor din Est la Patriarhia Ortodoxa Rusa, complexata ca nu are influenta Vaticanului.
  Iar Papa ar saluta public – nota bene – eliberarea catolicilor ucrainieni de o uniune nefireasca…Vom trai. Si vom vedea. Zarurile inca nu au fost aruncate.