Admitere Materat - UBB Cluj-Napoca - Managementul Securității în Societatea Contemporană

Ataşatul militar german – retras de la Minsk

Situaţia politică actuală din Belarus a determinat Berlinul să decidă închiderea biroului ataşatului militar din cadrul ambasadei sale la Minsk.
Anunţul a fost făcut de un purtător de cuvânt al Ministerului german al Apărării, potrivit MEDIAFAX.

“Situaţia politică actuală din Belarus nu permite continuarea activ ităţii ataşatului militar german la Minsk. Ca atare, ministrul Apărării a decis, în strânsă cooperare cu Ministerul de Externe, să retragă de la Minsk ataşatul militar şi pe colaboratorii acestuia”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Belarusul a fost supus unor sancţiuni din partea occidentului. Motivul: accentuarea reprimării opoziţiei din această ţară în urma alegerilor prezidenţiale controversate din decembrie 2010, câştigate de către Aleksandr Lukaşenko. Acesta se află la putere de aproape 18 ani.

Sursa:MEDIAFAX

Etichete: , ,


Redactia nu-şi asumă responsabilitatea asupra conţinutului comentariilor cititorilor. În situaţia în care acestea conţin un limbaj necivilizat ne rezervăm dreptul de a le opri de la publicare. De asemnea invităm comentatorii să se refere strict la subiectul aflat în dezbatere şi să nu aducă atingere demnităţii altor persoane. Vă invităm pe toţi la o dezbatere civilizată, argumentată bazată pe respect.

Comments are closed.